"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 02/12/2014

Ens interessa tenir una companyia aèria pròpia?

El Grup MÉS proposa estudiar aquesta possibilitat. Biel Barceló posa com a exemple la companyia pública Air Malta, que permet al Govern maltès generar demanda i atraure les companyies privades per diversificar mescats i allargar la temporada turísticaEl Grup Parlamentari MÉS ha plantejat, en una de les esmenes parcials presentades al projecte de Pressuposts per al 2015, que s’habiliti una partida per fer un estudi sobre la viabilitat de crear una companyia aèria pròpia que pugui cobrir les rutes que tinguin un interès estratègic i que no cobreixin les privades, com ara els vols interilles i determinades connexions amb la península.


Biel Barceló ha explicat que la proposta és dotar econòmicament aquest estudi, i que en funció de les conclusions, després d’analitzar-ne la viabilitat, s’hauria de determinar la constitució d’una companyia pública o s’haurien de plantejar altres opcions, com una companyia mixta (amb col•laboració pública i privada) o una gestió privada sota paràmetres d’interès públic.


Des del Grup MÉS argumenten que si es vol allargar la temporada turística, rebre visitants d’altres països i reduir la dependència d’uns pocs Tour Operadors, les Illes Balears necessiten una companyia aèria pròpia i tenir l’autogovern dels nostres aeroports.


Biel Barceló posa l’exemple d’Air Malta, companyia aèria pública del petit Estat de Malta (400.000 habitants, 2 milions de turistes anuals), que opera amb 11 avions que volen a 35 ciutats europees. Ingressa 230 milions d’euros anuals gràcies als seus 2 milions de passatgers. Tot i que té un dèficit anual d’uns 30 milions d’euros, és una prioritat pel Govern maltès ja que la companyia aèria nacional els hi permet organitzar vols xàrters amb Rússia o al nord d’Europa durant la temporada baixa. Aquesta oferta de vols, acaba generant una demanda i això atreu les companyies privades a oferir aquestes rutes. D’aquesta manera, diversifiquen els seus mercats i allarguen la temporada turística.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: