"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 04/12/2014

José Ramón Orta és qui ha de donar explicacions per la seva denúncia política

La jutgessa suspèn les declaracions d’Antoni Verger i de Biel Vicens en la investigació sobre la compra de trens després que els anteriors responsables de Mobilitat aportassin un informe jurídic d’SFM que avala l’operació i que incomprensiblement no havia estat aportat en la denúncia La jutgessa crida a declarar l’actual gerent d’SFM, del PP, perquè expliqui per què hi va ometre aquest determinant informeMÉS per Mallorca reitera el suport a l’actual portaveu de MÉS per Palma a l’Ajuntament de Ciutat i exdirector general de Mobilitat (2007-2011), Antoni Verger, i a l’exconseller de Mobilitat i Medi Ambient (2007-2011), Biel Vicens, que avui estaven citats a declarar en la investigació judicial sobre la compra de trens durant la passada legislatura, arran d’una denúncia de l’actual gerent d’SFM, José Ramón Orta (PP).


Avui, Verger, Vicens i l’anterior gerent d’SFM han aportat un informe jurídic, datat de juliol de 2008 i signat pel cap dels serveis jurídics i contractació d’SFM, que avala la “viabilitat” jurídica i la “idoneïtat” de la decisió d’adquirir les unitats de tren pel procediment que va proposar la Gerència d’SFM. Aquest informe jurídic, que és el més determinant per al cas, incomprensiblement no havia estat incorporat a la denúncia presentada per Orta.


Arran de la presentació d’aquest informe, la jutgessa del cas ha suspès les declaracions previstes per avui i ha citat a declarar José Ramón Orta perquè expliqui per què no va incorporar aquest document tan important en la denúncia. “Pareix que es confirma que estam aquí a causa d’una denúncia política presentada pel PP amb l’única intenció de perjudicar adversaris polítics i desprestigiar la gestió del Govern durant la legislatura 2007-2011. És José Ramón Orta qui haurà de donar explicacions per la seva denúncia política, plagada de falsedats i tergiversacions”, ha dit Verger en sortir del jutjat.


MÉS per Mallorca reivindica la feina feta a favor del transport públic durant la legislatura 2007-2011, i denuncia que “el PP intenta tapar la seva pròpia incompetència amb denúncies falses”. Verger afirma: “si qualcú ha actuat contra l’interès general ha estat el Govern del PP, que ha renunciat al conveni ferroviari amb l’Estat i ha deixat perdre més de 400 milions mentre es gasten milers de milions d’euros en AVE: els mals gestors són ells”.

ť
Documents

Informe jurídic d’SFM sobre la compra de trens la passada legislatura (624 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: