"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/12/2014

Biel Barceló a Bauzá: “la meitat dels treballadors cobren manco de 1.000 euros”

El portaveu del Grup MÉS al Parlament denuncia que les polítiques del PP “han tirat a la cuneta la classe mitjana i n’han creat una altra: els treballadors pobres”El portaveu del Grup Parlamentari MÉS, Biel Barceló, ha aprofitat la pregunta parlamentària al president Bauzá per fer una valoració de les dades d’atur registrat del mes de novembre: “sempre és una bona notícia que qualcú trobi feina”. Alhora, ha advertit Bauzá que els llocs de feina que es creen són cada vegada més precaris: “la meitat dels treballadors d’aquesta terra cobren manco de 1.000 euros mensuals”.

Barceló ha recuperat dades oficials publicades recentment, que posen de manifest que els darrers cinc anys hi ha hagut un increment del 21% del nombre de treballadors que cobren per davall del salari mínim, i ha crescut un 39% el nombre de treballadors que no arriben a mileuristes (fins al punt que són ja la meitat dels treballadors i treballadores de Balears).

Per contra, el nombre de salaris d’entre 1.100 i 2.200 euros ha davallat un 21%, el mateix percentatge en què s’incrementen els sous dels directius.

Barceló afirma que “el model econòmic i social pel qual ha apostat el Govern ha provocat que hi hagi salaris més baixos per als treballadors, temporalitat, contractes parcials, abusos per part de determinades empreses contra els seus empleats…”. I, en definitiva, considera que "el Govern ha aplicat polítiques que generen desigualtat social”.

“Vostès i les seves polítiques han tirat a la cuneta les classes mitjanes. I al mateix temps han creat una altra classe: la dels treballadors pobres”. El portaveu del Grup MÉS remarca que els experts contra l’exclusió social asseguren que a Balears, per poder tenir una vida digna, s’han de cobrar com a mínim 1.500 euros mensuals.

Biel Barceló ha recordat que els darrers anys ha crescut al nostre país el nombre de persones en situació d’exclusió social: l’any 2011 era el 18,5% de la població balear; l’any 2013 havia pujat fins al 24,2% de la població. Davant això, Barceló proposa canviar el model econòmic i aplicar polítiques al servei del bé comú i que generin prosperitat compartida.

Balears va tancar el mes de noviembre amb 84.311 persones registrades en les llistes de l’atur.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: