"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 02/12/2014

Cautela: l’informe sobre les prospeccions no és vinculant

David Abril recorda que a Canàries un organisme del Ministeri va al•legar contra les prospeccions i finalment l’informe ambiental hi fou favorable: “esperam que no intentin retardar la declaració d’impacte ambiental, seria una maniobra preelectoral inacceptable”. També queda demostrat que mentre uns altres es mouen per evitar les prospeccions, Bauzá no fa res
El diputat del Grup MÉS David Abril ha valorat avui l’informe negatiu sobre les prospeccions petrolíferes de l’empresa Cairn Energy davant les costes de Balears, emès per un organisme del Ministeri de Medi Ambient. Abril destaca que aquest informe no és vinculant, i que allò decisiu serà la declaració d’impacte ambiental: “El Ministeri ara pot tornar a demanar a la companyia Cairn-energy què en pensa del tema, la companyia tornar a contestar, rentar-se la cara dient que ho tindran en compte, però no tenen perquè tenir-ho en consideració”.


El diputat assenyala “un precedent negatiu” que demostra que la decisió final pot anar en sentit contrari als interessos de les Illes Balears. E relació a les prospeccions de Canàries, el CEDEX, organisme depenent del Ministeri, “ambé va al•legar que s’havia reduït en 1.000.000 de vegades el risc de vessaments, i ni el Ministeri ni Repsol no ho varen tenir en compte: d’un risc del 5% damunt la DIA va quedar reduit al 0,000005%”, explica David Abril.


D’altra banda, el diputat del Grup MÉS remarca que l’informe s’ha fet per encàrrec de la Delegació del Govern espanyol a València, que es feia ressò de les al•legacions presentades per les organitzacions ecologistes i la societat civil: “Això demostra, una vegada més, que el Govern del PP de Bauzá no ha fet tot el que podria haver fet per aturar les prospeccions, mentre que uns altres sí s’han mogut”.


Finalment, David Abril confia que aquest informe no respongui a una maniobra dilatòria: “Esperam que aquest episodi no serveixi per retardar la declaració d’impacte ambiental que ha d’emetre el Ministeri, o millor dit, que hauria d’haver emès ja, segons els terminis establerts. Això seria una clara maniobra dilatòria en el marc d’una estratègia partidista preelectoral, cosa que no podem compartir”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: