"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 26/11/2014

“El Consell de Mallorca deixa clar que el PEP del Jonquet és un xec en blanc per als especuladors”

El portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, exposa que l’informe urbanístic que ha elaborat el Consell insular evidencia que el projecte del PP per a aquest barri tan emblemàtic no garanteix la seva protecció de BIC “Isern i Valls no tenen més remei que retirar el PEP del Jonquet i refer-lo totalment per garantir la protecció del conjunt històric”MÉS per Palma ha estudiat l’informe tècnic elaborat pel Departament d’Urbanisme del Consell Insular relatiu al Pla Especial de Protecció del Conjunt Històric des Jonquet. Aquest informe, previst als articles 72.3 i 73 de la Llei 23/2006, de Capitalitat de Palma, es sotmetrà a debat, i previsiblement s’aprovarà, aquest divendres dia 28 a la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme.

 

“L’informe del Consell de Mallorca deixa molt clar que el PEP del Jonquet que ha presentat i aprovat el PP de Palma és un xec en blanc per als especuladors”. Antoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, concreta quins són els principals aspectes que l’informe posa en qüestió:

           El PEP no estableix la volumetria específica ni detalla les normatives que han de complir els nous edificis dels solars del Mar i Terra i Rentadors. Això significa que no està garantida la integració d’aquests nous edificis dins el conjunt històric del Jonquet ni està justificada la seva contribució a la conservació del barri.

           El PEP aporta plànols poc definits. El Consell insular denuncia que manquen plànols específics i detallats, cosa que fa impossible valorar les actuacions proposades i la integració dels nous edificis del Mar i Terra i Rentadors.

           El PEP proposa un acabat poc definit per al mur o talús. I a més no aporta un estudi de mobilitat que justifiqui l’entrada al pàrquing subterrani a través del talús, i per tant foradant-lo, i no a través d’un carrer adjacent.

           El Consell alerta que el PEP no garanteix la protecció del talús, entre d’altres coses perquè el projecte presentat per l’equip de govern de Cort permet destinar pel centre comercial un espai de 7 metres d’alçada, o dues plantes, a la façana del talús, cosa que desfiguraria completament el talús i la façana marítima del barri. 

 

Per tant, l’informe urbanístic del Consell de Mallorca sobretot exposa que el Pla d’Especial Protecció del Jonquet no és concret, li manca molta definició en els plànols, no és clar, ni garanteix la integració dels nous edificis dins el conjunt històric.

 

L’informe urbanístic del Consell representa una autèntica desautorització del regidor Valls. Deixa claríssim que el PEP que ha tramitat l’Ajuntament de Palma no protegeix de manera efectiva Es Jonquet. El contingut de l’informe és prou clar i rotund com perquè Isern i Valls reaccionin, retirin l’actual PEP i el refacin totalment per garantir la protecció del barri, la seva tipologia i paisatge”, afirma Verger.

 

En qualsevol cas, MÉS per Palma adverteix que el Consell Insular encara no ha emès l’informe tècnic del Departament de Patrimoni, que és vinculant, i que pot suposar el cop definitiu al PEP tramitat per l’Ajuntament. “El PEP del Jonquet tramitat per Valls és incompatible amb la declaració de BIC del Jonquet. Li hem advertit a l’equip de govern del PP reiteradament, però Isern i Valls s’han entestat en tramitar un PEP al servei dels especuladors. Van camí de fracassar estrepitosament. Quan abans rectifiquin, millor”, conclou Verger.   A continuació us adjuntam l'informe mencionat.


Documents

Informe del Consell de Mallorca sobre el PEP del Jonquet (103 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: