"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 25/11/2014

MÉS insta Company a renegociar el contracte amb TRAGSA per les fumigacions

David Abril: “han sobrat 13.365 litres de 'Dimilin', per valor de més de 185.000 euros, que la CAIB s'haurà de menjar amb patates fins el 2016”El diputat del Grup MÉS David Abril ha denunciat avui al Parlament “les seqüeles polítiques de la pitjor campanya de la història de fumigacions contra la processionària del pi desplegada pel Govern, ja que les seqüeles sobre la salut humana i el medi ambient les desconeixem i al Sr. Company li importen poc o gens”.

 

Des del grup MÉS, Abril ha denunciat:

 

- Que la quantitat destinada a la campanya és desorbitant: 1,7 milions d'euros per a una sola campanya quan el pressupost de sanitat forestal per enguany era de només 279.340 euros. “D'on han tret els diners, sobretot quan no es justifica l'emergència?”, ha demanat Abril, que ha reiterat que si destinassin més doblers a prevenció no s'haurien de fer tractaments de xoc.

 

- Que la CAIB ha fet el ridícul, ja que dels 2 milions en Dimilin (el producte utilitzat per a les fumigacions) que s'han gastat a tot l'Estat Espanyol, 1,2 milions (!) corresponen a Balears, quan al marge de la polèmica per l'ús d'aquest producte, el nostre territori no és comparable amb la península.

 

- Que l'encomana de gestió amb l'empresa TRAGSA, depenent del Ministeri d'Agricultura i Medi Ambient, imposa condicions draconianes a la CAIB, ja que fruit de la improvisació han sobrat 13.365 litres de tractament (75 bidons de 180 litres de Dimilin), valorats en 185.106 euros, “que haurem de pagar encara que no s'hagin emprat”.

 

- Que el Govern entrant té l'obligació de fer servir (si no es renegocia l'encomana, cosa que reclamam des del grup MÉS) aquest producte sobrant fins a l'any 2016, condicionant fins i tot que es pugui fer una política diferent. El grup MÉS ha proposat que es negocïi amb TRAGSA la devolució del producte sobrant i que aquests 185.000 euros puguin servir per incrementar la partida de sanitat forestal per a l'any que vé.

 

Per tot això, Abril ha reclamat a Company que “reconegui d'una vegada per totes que s'han equivocat apostant per aquest mètode i sobretot, per la manera caòtica en què s'ha fet la campanya, de tal manera que s'havien de fumigar 28.000 ha i només s'han fumigat 23.000, i s'ha acabat gairebé un mes abans del previst, per la improvisació i per l'alarma social generada”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: