"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 24/11/2014

MÉS Igualtat considera que no pot haver-hi cap consens amb el PP

En el Dia Mundial contra la violència cap a les dones, la sectorial d’Igualtat de MÉS per Mallorca reitera la impossibilitat d’arribar a cap consens institucional amb un PP que segueix incomplint acords i retallant en polítiques d’igualtat i prevenció de la violència de gènereEl 25 de novembre és el Dia Mundial contra la Violència cap a les Dones, i en aquesta data MÉS per Mallorca afirma que les polítiques del PP en matèria d’igualtat i de prevenció de la violència cap a les dones són nul·les. Per tant, és impossible que hi hagi consens amb el PP, és impossible que signem cap declaració institucional amb el PP.

MÉS per Mallorca considera inacceptable que per part de l’Institut Balear de la Dona (IBD) es faci arribar a tots els Ajuntaments de l'illa una declaració institucional contra la violència de gènere, buida de contingut, atemporal, i sense concretar res. La portaveu del grup de treball sectorial d’Igualtat de MÉS per Mallorca, Lila Thomàs, afirma que després de 10 anys de la Llei contra la violència de gènere, una declaració institucional “hauria de ser de compromisos, d’actuacions concretes i no bones paraules. Està clar que tothom està contra la violència, però quines són les actuacions, les polítiques, perquè la prevenció sigui un fet?”.

MÉS per Mallorca acusa a l’actual IBD de no recuperar els serveis que s’han retallat els darrers anys amb el govern del PP. “No veiem la recuperació de la prevenció als instituts, als centres de salut, ni veiem campanyes públiques de prevenció, de presa de consciència. Han anunciat tornar a obrir el Centre d'Informació a les Dones en hores d'horabaixa per facilitar l'accés de les dones? han dit si milloraran la prevenció, els ajuts als Ajuntaments per l'atenció a les víctimes?, han dit si restituiran la direcció general d’Igualtat del Consell de Mallorca? I del treball amb els Consells insulars? Per tant  a què volem que donem suport?”, es demana Lila Thomàs.

 

“Ens reclamen la foto de tots els grups polítics, volem mostrar unitat davant aquesta xacra, però sense recuperar serveis ni fer una mínima autocrítica del que ha significat i significa haver passat a un segon pla totes les polítiques de prevenció i de detecció”. La portaveu d’Igualtat de MÉS per Mallorca afirma que tot i que a l’IBD les partides dedicades a l’atenció a les dones víctimes en el pressupost 2015 han augmentat, “no és suficient, perquè una mínima pujada sol significa recuperar part d’allò que s’ha retallat i eliminat”.

 

Situació a l’Ajuntament de Palma

 

A l’Ajuntament de Palma, la situació és també crítica. La regidora a Cort Neus Truyol alerta que la regidoria és quasi inexistent. “La creació de la Regidoria d’Igualtat va ser una reivindicació de tot el moviment de dones, perquè una regidoria, implica especialització per part dels treballadors públics, visualització dels temes que afecten a les dones, polítiques de  prevenció cap a la violència i sobretot pressupost. Ara està immersa dins Benestar Social, on és difícil saber quina plantilla té, quines àrees té. Una vegada més hem pogut comprovar amb el projecte de pressupost presentat pel 2015 que el PP a Cort no dedica ni un euro a la prevenció, ni un euro per desenvolupar el Pla digualtat de Dones i Homes de l’Ajuntament de Palma. Res de res”.

 

Lila Thomàs insisteix: “està clar que tenim un concepte diferent del què significa prevenció. El PP considera prevenció només quan les dones denuncien o quan estan en risc les seves vides, i l’obligació de l’administració de donar-los suport i ajuda. Com no podria ser d’una altra manera! Però prevenció també és fer tot el possible perquè no l’agredeixin, no la discriminin i això significa politiques d’igualtat, de sensibilització, de pressupost amb perspectiva de gènere i altres”.

 

Per tant, MÉS per Mallorca conclou que les polítiques del PP són nul·les en polítiques digualtat, nul·les en prevenció cap a la violència. Un altre exemple d’això que denunciam són els dos programes específics estatals per a la igualtat i de prevenció d’agressions, han baixat un 27’5% des de que governa el Sr Rajoy i la Sra Mato. Els increments per a 2015 no pal·lien tot allò perdut en els exercicis anteriors.

 

“Amb aquest situació no pot haver-hi cap consens, un consens que el PP va rompre en el moment que va començar a retallar i retallar en polítiques d’Igualtat i prevenció de la violència cap a les dones”, conclou Thomàs.

 

 

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: