"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 23/11/2014

Nel Martí: “Bauzá vol un Parlament que no molesti al Govern i deixi impunes als corruptes”

El Grup MÉS ha presentat un total de 18 esmenes parcials, a més d’una esmena a la totalitat, al projecte de Llei de Reforma Electoral.El diputat del Grup MÉS, Nel Martí, ha denunciat avui que el PP i el Govern Bauzá impulsen una reforma de la Llei Electoral que “debilita el Parlament amb l’excusa de l’austeritat”. Martí ha lamentat la visió que té el PP de la democràcia ja que “amb aquesta reforma el Parlament no tindrà pràcticament capacitat de controlar el Govern i, a més, el fa menys representatiu i plural”.

 

Des del Grup MÉS denuncien que la Llei Electoral proposada pel PP “converteix el Parlament en una institució de paper i cartró, un escenari excel·lent per a actors corruptes que tant de mal han fet al nostre país”.

 

El diputat menorquí del Grup MÉS ha assegurat que amb aquesta reducció “el Parlament passaria a ser una institució simbòlica i quasi només mallorquina”. “Tots estem d’acord en que s’ha de reduir despesa, però no s’ha de reduir la funció que té encomanada el Parlament”. Martí ha lamentat el paper que vol atorgar Bauzá al Parlament. “El president Bauzá vol un Parlament de caps de setmana per poder reduir la capacitat de control que la institució té sobre ell”, ha dit Martí.

 

En aquest sentit, Martí ha criticat la reducció de 59 a 43 diputats proposada pel PP, així com també l’eliminació del sou dels parlamentaris, el qual passaria a ser en forma de dietes. El diputat del Grup MÉS ha assegurat que, amb aquestes modificacions, “els diputats i diputades de Menorca, Eivissa i Formentera tindrem moltes dificultats per assistir a les comissions que es celebren a Palma ja que no podrem abandonar el nostre lloc de treball tres dies a la setmana. Únicament podran exercir les seves funcions els membres del Parlament amb treballs molt liberals, com tenir un despatx o una farmàcia”.

 

Martí ha anunciat que el seu grup ha presentat una esmena a la totalitat i 18 esmenes parcials al projecte de reforma de la Llei Electoral. En aquest sentit, el diputat menorquí ha apuntat que les esmenes presentades pretenen reduir despeses innecessàries i privilegis inacceptables, així com també introduir criteris d'independència i igualtat en la concurrència electoral, com per exemple eliminar el tall del 5% per accedir al Parlament i als consells, canviar el mètode d'Hont pel de Saint-Lagüe, eliminar el mailing electoral i per tant la subvenció pública a aquest (600.000 euros el 2011), introduir la incompatibilitat de sous de diputat amb activitats a l’empresa privada, eliminar el personal eventual de la Mesa del Parlament i dels senadors autonòmics (238.000 euros per a 6 assistents), o incorporar la videoconferència en els debats de les comissions permanents (evitaria una despesa de més d'1.000.000 euros en viatges).

 

Finalment Martí ha recordat que la Mesa de la Comissió d'Assumptes Institucionals no ha admès vàries esmenes del Grup MÉS que afecten a la Llei Electoral dels Consells Insulars. Segons Nel Martí “aquest és precisament l'esperit de la reforma de la Llei electoral: impedir la tasca legislativa dels diputats i diputades de l'oposició”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: