"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 22/11/2014

MÉS reclama a Company que “prengui nota” de la sentència del Vilar: protegir no surt car

La formació celebra la sentència que anul·la la indemnització de la urbanització del Vilar de Pollença i assegura que es tracta d’una victòria del moviment en defensa del territori i del moviment ecologista.Els regidors del PSM-MÉS per Pollença, Tomeu Cifre i Gabriel Cerdà, i el diputat del Grup MÉS al Parlament, David Abril, i el Secretari General dels JEN-PSM, Albert Abad, han celebrat avui matí des de la frustrada urbanització del Vilar (Pollença) la sentència del Tribunal Suprem que anul·la la indemnització d’1,6 milions d'euros que s'havia de pagar a un dels propietaris per compensar-lo per la classificació com a Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) de part dels terrenys de la urbanització mitjançant la Llei 4/2008.

 

El diputat del Grup MÉS ha manifestat que “la sentència ens fa sentir orgullosos de la feina feta per Gabriel Vicens i el seu equip en defensa del territori durant la passada legislatura”. Abril ha assegurat, “aquesta sentència servirà de precedent per a possibles casos similars i dóna un missatge molt clar al conseller Company i la seva filosofia destructora: protegir el territori no surt car i les administracions no han de fer-li el joc als promotors, sinó treballar per l'interès comú”.

 

Segons Abril, aquesta sentència podria afectar a altres terrenys protegits pel Pacte, com la urbanització de Muleta, desclassificats per la nova Llei del Sòl amb l'excusa de la pressió del promotor Mattias Kühn, que demanava una indemnització de 100 milions d'euros. Abril ha assegurat que “El senyor Kühn pot demanar el que vulgui. El Govern ara té eines per defensar la protecció del territori sense témer al xantatge dels especuladors”.

 

Per la seva part, el regidor Tomeu Cifre ha assenyalat que es tracta d'una excel·lent notícia per Pollença, ja que com a municipi guanya en protecció territorial, i també per al consistori pollencí ja que queda descarregat de l'obligació establerta per l'anterior sentència que l’obligava a pagar als promotors de la urbanització del Vilar. Des del PSM-MÉS per Pollença es feliciten de la sentència del Tribunal Suprem que ha anul·lat l'anterior sentència del TSJ de les Illes Balears de 21/11/2012 per tres suposats solars de 3,500m² a la part alta del Vilà, desclassificats amb la Llei 4/2008 que va aprovar l'anterior Govern Balear.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: