"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 21/11/2014

MÉS per Palma rebutja els comptes per al 2015: posen en risc la cohesió social

Avui s’han debatut en ple extraordinari els Pressuposts per a l’any vinent, i el grup municipal MÉS ha presentat esmena a la totalitat perquè “estan fets d’esquena a la gent, perquè no són participats, i contra la gent, perquè atempten contra els serveis bàsics” 

El portaveu del grup municipal MÉS per Palma Antoni Verger ha defensat l’esmena a la totalitat presentada contra aquests Pressuposts 2015 en el ple extraordinari celebrat avui. “Els comptes que aprova el PP són un clar exemple de com els recursos dels ciutadans són transferits als bancs, mentre es deixen de prestar serveis bàsics”.

 

Exigim justícia retributiva per pal·liar la situació d’emergència social i econòmica. Però veiem com el PP segueix girant l’esquena als ciutadans. Els pressuposts no tenen sensibilitat social perquè no recuperen serveis socials bàsics suprimits, i per tant els comptes 2015 posen en risc la cohesió social i evidencien la desigualtat d’oportunitats a Palma”.


Antoni Verger ha exposat que els comptes 2015 donen l’esquena a la gent, perquè no s’han elaborat de manera participada amb els ciutadans i entitats de Palma, i també són pressupost fets contra els ciutadans, perquè mantenen la supressió de programes fonamentals de serveis socials, habitatge, mobilitat, joventut, etcètera”.

 

 

Hi ha alternatives: en despeses i ingressos

 

Verger ha explicat en el ple que existeixen alternatives per augmentar els ingressos, “però el PP i el batle Isern no s’atreveixen a fer pagar més a aquells qui poden pagar més, i assumir una major pressió fiscal. Hi ha alternatives per tenir majors ingressos com és l’IBI diferenciat per a grans superfícies hoteleres i comercials, oficines, centres sanitaris privats, etcètera”.

 

Així mateix el portaveu de MÉS ha afirmat que hi ha alternatives a les despeses que fa l’Ajuntament. “Ni un euro públic més per al Palau de Congressos. Estam tudant milions d’euros que necessitam per a invertir en les persones, en programes per lluitar contra l’atur i la desigualtat social”.

 

MÉS per Palma denuncia que també són uns Pressuposts que no han tingut en compte la perspectiva de gènere.

 

Esmenes parcials

A part de l’esmena a la totalitat, el regidors del grup municipal MÉS han presentat esmenes parcials:

  • Defensor del Ciutadà: S’ha aconseguit que el PP modifiqui el projecte de pressupost i dediqui 8.000 euros a aquesta oficina del ciutadà que canalitza les queixes i suggeriments de la ciutadania.

  • Igualtat: reclamam inversions en campanyes de sensibilització, programes d’Igualtat, el desenvolupament del Pla d’Igualtat, elaborar els pressuposts en perspectiva de gènere i un Pla per a l’abordatge del treball sexual.

  • Salut i Consum: demanam desenvolupar el Mapa de Renous i el Pla d’acció que l’ha d’acompanyar, fer divulgació de l’Ordenança de tinença d’animals, avançar cap al sacrifici animal 0, i posar en marxa una campanya de consum responsable: producte local, artesà, propi, ecològic, comerç just, petit comerç, etcètera.

  • Joventut: exigim recuperar el Servei de Vacances, gràcies al qual es fomentava la conciliació laboral i familiar i era una oferta de lleure per a milers de nins i nines.

  • Urbanisme i Habitatge: necessitam potenciar el programa de Palma Habitada per fer aflorar els pisos buits de Ciutat, i lluitar contra la pobresa energètica i la rehabilitació energètica dels habitatges. També invertir en rehabilitació de patrimoni i barris degradats, i actuacions de millora d’espais urbans degradats.

  • Medi Ambient: demanam inversions en neteja de solars i esforç en eradicar els abocadors incontrolats, també per desenvolupar el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire, així com definir l’aplicació del Pla d’acció d’Energia Sostenible horitzó 2020. Posar en marxa l’Agenda 21 local i implantar sistema pilot de recollida de residus domèstics de gran volum als barris i pobles de Palma.

  • Ocupació: amb més de 41.000 persones demandants de feina a Ciutat, l’ajuntament ha de posar en marxa nous programes i projectes per reduir l’atur i millorar les condicions de feina dels veïnats i veïnades de Ciutat.

  • Serveis Socials: Cort ha de garantir la cobertura de necessitats bàsiques i el Servei Comunitari Socioeducatiu. I també és important que Palma projecti esperances a altres parts del món i per tant inverteixi en Cooperació Internacional.

  • Mobilitat Sostenible: s’ha de prioritzar l’EMT i evitar la pujada de tarides i reducció de freqüències, s’ha d’invertir en l’adquisició d’una nova flota, i potenciar la connexió entre tots els barris i pobles de Palma i amb el centre de la ciutat.

  • Educació: Promoció de les AMIPAS i Servei de manteniment d’edificis escolars.

 

A continuació us adjuntam l’esmena a la totalitat i les esmenes parcials.

I a través d'aquest enllaç consultar el projecte dels pressuposts 2015.

ť
Documents

Esmenes als Pressuposts 2015 de l'Ajuntament de Palma (809 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: