"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 18/11/2014

MÉS per Mallorca se solidaritza amb Marcel Pich i Robert Abela, condemnats per la vaga del 14N

La sentència és de 8 mesos de presó i 240€ de multa. La formació rebutja la criminalització dels moviments socials i sindicals, i denuncia un intent per part de l’Estat de restringir de manera il·legítima drets democràtics com el dret a vagaMÉS per Mallorca expressa la seva solidaritat amb els activistes Marcel Pich i Robert Abela, que han estat condemnats a 8 mesos de presó i 240 euros de multa pel fet de defensar els drets socials durant el piquet unitari de la vaga del 14 de novembre de 2012. La fiscalia acusava els dos activistes de desordre públic, lesions i atemptat contra l’autoritat, motiu pel qual els hi demanava quatre anys de privació de llibertat a cada un d’ells.

 

Des de MÉS per Mallorca rebutgen la criminalització dels moviments socials i sindicals i les lluites populars, i apunten que aquest no és un cas aïllat. En els darrers mesos estam assistint amb preocupació a una allau de procediments judicials que cursen per via penal contra treballadors, treballadores, activistes i sindicalistes per la seva participació en vagues convocades legalment contra les reformes laboral o les retallades de l’Estat Social i del Benestar. Un cas recent ha estat el de la secretària general de CCOO, Katiana Vicens.

 

La similitud entre gairebé tots els procediments oberts fa que es sembrin moltes dubtes sobre una acció coordinada des d’altes instàncies de l’Estat Espanyol que té com a objectiu restringir el dret constitucional de vaga. MÉS per Mallorca ja ha denunciat en altres ocasions que la pervivència de determinats articles preconstitucionals del codi penal suposen una restricció il·legítima de drets democràtics, en especial, el dret a vaga.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: