"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 17/10/2014

Els joves del PSM-Entesa denuncien la gestió política de la crisi de l’Ebola

Els JEN-PSM critiquen la falta d’explicacions convincents i lamenten la falta d’autocrítica al mateix temps que exigeixen responsabilitats polítiques al Govern de Mariano Rajoy.Els Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM han denunciat avui la mala gestió de la crisi de l'Ebola arreu de l'Estat espanyol arrel de la psicosi col·lectiva que ha provocat el recent contagi d'una auxiliar d'infermeria a Madrid, primer cas de contagi a Europa. Tot i que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) xifra en més de 3.500 les morts i en 8.000 els contagis a l'Àfrica Occidental, el focus mediàtic gravita en torn als errors en els protocols de seguretat i la poca cura del govern espanyol a l'hora de complir les normatives de la OMS.

 

Des dels JEN-PSM critiquen el descontrol absolut de la situació i recorden que l'actual govern ha encapçalat les retallades en sanitat per afavorir la seva privatització. Els joves independentistes expressen que si l'Estat espanyol es mostra al món com la zona zero de contagi de l'Ebola a Europa, s'evidencia encara més el ridícul institucional dels seus responsables polítics.

 

Per altra banda, els joves del PSM-Entesa alerten de què la crisi de l'Ebola presenta altres problemàtiques en diversos àmbits, com per exemple el demogràfic (augment del flux d'onades migratòries), el social (discriminacions entre ciutadans dels països Nord i del Sud), l'econòmic (el finançament de les hospitalitzacions), o el comunicatiu (psicosi col·lectiva que impera al panorama mediàtic).

 

Des dels JEN-PSM declaren que, en essència, és un problema de gestió i voluntat política que no necessita de víctimes expiatòries ja que el mal de les decisions de la Ministra de Sanitat, Ana Mato, així com també del seus càrrecs de confiança, han fet a la sanitat pública no té precedents. Per aquest motiu els Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM demanen la dimissió dels seus responsables, els quals no han estat capaços de donar explicacions convincents.

 

Finalment, els joves del PSM-Entesa dubten de què les actuals autoritats balears, amb el conseller Martí Sansaloni al seu capdavant, estiguin capacitades per fer front a una crisi sociosanitària, tal i com va retratar el cas Alpha Pam.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: