"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 17/10/2014

Verds-ALE demanarà a la Comissió Europea per les prospeccions il·legals de 2013

El Grup MÉS traslladarà les preguntes a través de l’eurodiputat verd Ernest Urtasun, que visita Palma per reunir-se amb membres de MÉS i amb entitats ciutadanes de Mallorca per tal de traslladar les seves reivindicacions a les institucions de la UEEls eurodiputats Ernest Urtasun (ICV), Jordi Sebastià (Compromís-EQUO) i Josep Maria Terricabras (ERC), tots tres del Grup Verds-Aliança Lliure Europea (Verds-ALE) del Parlament europeu, visitaran Mallorca convidats per les fundacions Emili Darder i Ateneu Pere Mascaró. En les visites, que comencen avui amb Ernest Urtasun, els eurodiputats es reuniran amb el Grup MÉS, amb entitats de la societat civil de Mallorca i amb aquells ciutadans i ciutadanes que hi estiguin interessats per tal de traslladar les propostes i les reivindicacions de la ciutadania de les Illes Balears a les institucions europees.

 

Avui Ernest Urtasun ha comparegut en roda de premsa amb el portaveu parlamentari del Grup MÉS, Biel Barceló, per explicar que demanarà per escrit a la Comissió Europea sobre les prospeccions il·legals davant les costes de les Illes Balears detectades l’any 2013, i que varen ser amagades pel Govern Bauzá.

 

Urtasun ha explicat que ahir es va celebrar a Brussel·les una trobada d’entitats d’arreu l’Estat que lluiten contra prospeccions petrolíferes (entre elles Balears Diu NO). L’eurodiputat verd explica: “Hem constituït un grup d’eurodiputats de tots els països europeus per lluitar contra les prospeccions. Volem que la Unió Europea s’impliqui amb més força per evitar les prospeccions petrolíferes davant les costes de Balears”. També ha informat que aquest grup d’eurodiputats ha demanat per carta una reunió amb la Direcció General d’Energia, per tal de tractar aquest tema directament.

 

Ernest Urtasun critica que “el Govern Bauzá juga a dues bandes: aquí en teoria està en contra de les prospeccions, però a Brussel·les el PP va votar en contra de tramitar una iniciativa contra les prospeccions petrolíferes de Canàries”.

 

En relació a les prospeccions, el Grup MÉS proposarà a través d’Urtasun que es modifiqui el Pla de feina de la Unió Europea perquè les prospeccions petrolíferes surtin de les prioritats de l’agenda europea, que s’exigeixi la inclusió d’assegurances per riscos sobre el patrimoni natural com a requisit perquè els estats autoritzin eventuals prospeccions, o que es prohibeixin els sondejos a espais inclosos a la Xarxa Natura 2000, entre altres iniciatives.

 

Biel Barceló també ha explicat que traslladaran al Parlament europeu que hi hagi un major control sobre les incompatibilitats polítiques. “A l’Estat espanyol, els vincles d’interessos entre els grans partits (PP i PSOE) i l’oligopoli energètic són brutals. S’han d’acabar les portes giratòries, i nomenaments com el de Miguel Arias Cañete com a comissari són una mala notícia”.

 

Ernest Urtasun ha explicat que les seves prioritats al Parlament europeu seran quatre: el canvi de polítiques econòmiques i el combat contra totes les mesures d’austeritat i retallades, la preservació del medi ambient i el canvi de model energètic, la reivindicació de l’ús normalitzat del català a les institucions europees, i les polítiques d’igualtat entre dones i homes.

 

Les visites d’eurodiputats del Grup Verds-ALE continuaran dia 19 de desembre amb la presència a Palma de Josep Maria Terricabras (ERC). Finalment, Jordi Sebastià (Compromís-EQUO) visitarà Mallorca el proper mes de gener.

Enllaços

Web del Grup ALE-Verds al Parlament europeu


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: