"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 15/10/2014

MÉS presenta esmenes a l’IBI per rebaixar la pressió fiscal als ciutadans i que pagui més qui més té

Antoni Verger proposa que les grans superfícies comercials, grans oficines i establiments hotelers i d’oci paguin un tipus diferenciat de l’1’1%. Actualment el tenen fixat al 0,676% MÉS per Palma proposa també rebaixar la pressió fiscal als ciutadans revertint la pujada de l’IBI del 14% que ha que s’ha produït durant el mandat IsernMÉS per Palma ha presentat aquesta setmana esmenes al projecte de modificació de les ordenança de l’IBI aprovat en Junta de Govern el passat 1 d’octubre. Antoni Verger, portaveu a Cort del grup MÉS, afirma que l’objectiu és rebaixar la pressió fiscals als ciutadans i compensar la pèrdua d’ingressos fent pagar més a qui més té.

 

En aquest sentit, Verger recorda que el balanç de la gestió del batle Isern i el regidor d’Hisenda Julio Martínez dóna un resultat gens positiu per als interessos dels veïnats i veïnades: “El PP ha pujat els rebuts de l’IBI als ciutadans de Palma una mitjana d’un 14% respecte al 2011”. Per tant, MÉS demana una baixada dels tipus de gravamen general per a immobles urbans i rústics que neutralitzi la pujada dels darrers anys.


“Mentre els veïnats i veïnades en temps de crisi com els que vivim veuen davallar els seus ingressos, Isern els hi ha pujat l’IBI un 14% des del 2011. Molt per damunt l’IPC. És intolerable i antisocial. Però des de MÉS per Palma entenem també que l’Ajuntament necessita ingressos per sufragar els serveis socials, transport públic, habitatge, etc. El que afirmam i demostram amb les nostres esmenes és que hi ha alternatives. S’ha de fer pagar més a qui més pot pagar”. El portaveu del grup MÉS presenta esmenes perquè les grans superfícies comercials, grans oficines, grans establiments d’oci, turisme i hosteleria, aparcaments, usos sanitaris privats, etc., assumeixin un gravamen diferenciat de l’1,1% enlloc del 0,676% que planteja el PP.

 

En aquesta línia d’augmentar ingressos, Antoni Verger proposa també un recàrrec del 50% per immobles urbans d’ús residencial que estiguin desocupats, com a mesura per tal de fer aflorar al mercat immobiliari pisos que ara mateix estan buits, lluitar contra l’especulació i aconseguir avançar en l’ús social de l’habitatge i posar-los a l’abast de les persones que necessiten una casa.

 

D’altra banda, Verger incorpora un criteri de renda en les bonificacions de famílies nombroses. Aquelles unitats familiars amb ingressos superiors a 80.000 euros no han de poder gaudir de la bonificació de l’IBI. “Amb la normativa actual, a Palma, famílies d’un alt poder adquisitiu poden quedar exemptes de pagar un 90% d’IBI perquè tenen 3 fills, mentre a famílies amb 2 fills i tots els seus membres a l’atur Isern els hi ha pujat un 14% l’IBI. Això és molt injust i proposam canviar-ho”, conclou Verger. 

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: