"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/10/2014

Ses Fontanelles: atemptat mediambiental i condemna a mort del petit i mitjà comerç

Antoni Verger afirma que mentre el batle Isern i el president Bauzá somriuen davant la maqueta del futur centre comercial, els veïns i veïnes de Palma lamenten la pèrdua de la darrera zona humida de CiutatMÉS per Palma ha lluitat des del principi per aturar el despropòsit d’aquest centre comercial que ahir es va presentar als mitjans de comunicació. A l’anterior legislatura, aturant la llicència d’obres que va concedir la ex batlessa Catalina Cirer al 2007 estant en funcions després de perdre les eleccions. En aquesta legislatura, el grup MÉS ha presentat al·legacions i denúncies en contra de la tramitació urbanística i la gestió del la de Vigilància Ambiental. De fet, el passat mes de juliol Antoni Verger va exigir la revisió de l’expedient perquè la constructora hauria pogut incórrer en frau al rebaixar la quantitat de la inversió per rebaixar el cost de la llicència d’obres.

 

“Aquest projecte de Ses Fontanelles ha estat plagat de despropòsits com han denunciat el GOB i la Plataforma Salvem Ses Fontanelles per abocaments tòxics a la zona humida. Però hi que ha fet el PP? Seguir endavant”, lamenta Verger.

 

MÉS per Palma ha exigit que s’aturessin les obres en reiterades ocasions per aquest i altres motius però “la història del centre comercial és la història d’una obsessió del PP de Palma per destruir la darrera zona humida del terme municipal per regalar-lo als especuladors immobiliaris”.

 

Així mateix, MÉS per Palma sempre ha reclamat la protecció d’aquest espai natural amb una zona humida i una flora única, el Limonium Barceloi en greu perill d’extinció. “El PP destrueix el patrimoni mediambiental de Ses Fontanelles per afavorir els interessos urbanístics i empresarials d’uns pocs. Res ha canviat al Partit Popular”.

Condemna de mort al petit i mitjà

La destrucció ambienta és molt greu, així com també les conseqüències que tindrà aquest mega centre comercial per al petit i mitjà de comerç, especialment a la zona de s’Arenal i Can Pastilla. “El model que imposa el PP, basat en l’anglosaxó, de centres comercials allunyats dels centres de la ciutat provocarà el tancament de molts petits i mitjans comerços de la zona, i d’arreu de Ciutat”.

“El govern de Cort ha atacat frontalment el teixit comercial de Ciutat i l’ha dinamitat. Ara, amb la construcció d’aquest projecte de Ses Fontanelles, condemna de mort al petit i mitjà comerç de Palma”. Verger recorda que a l’extraradi de Palma han proliferat en els darrers 3 anys molts centres comercials, com són:

           Ses Fontanelles: 82.000 m2

           Centre Comercial S’Estada (ampliació del Carrefour del Coll d’en Rabassa): 65.000 m2

           Polígon Son Malferit: 11.300 m2

           Media Markt: 3.400 m2


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: