"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/10/2014

Volem que Palma sigui declarat municipi amic dels animals i antitaurí

Els grups PSIB-PSOE i MÉS per Palma traslladen al ple la proposta d’AnimaNaturalis i Mallorca Sense SangEls grups a l’oposició a Cort registren una proposta perquè sigui debatuda en el ple de la setmana vinent amb l’objectiu que s’aprovi per unanimitat la petició de declarar Palma ciutat antitaurina i municipi amic dels animals.


PSIB-PSOE i MÉS per Palma presenten aquesta proposta en nom d’AnimaNaturalis i CAS Internacional (Mallorca Sense Sang) per tal de denunciar que qualsevol tipus de maltractament animal, i en especial les curses de bous, són una involució social.


“No volem espectacles que omplen de vergonya i indignació a la majoria de la nostra societat”, afirma la regidora de MÉS per Palma Neus Truyol. Per la seva part, la regidora del PSIB-PSOE Begoña Sánchez alerta que molts estats europeus i municipis de Mallorca ja han renunciat a aquests espectacles vergonyosos. “Recolzam els valors majoritari de la societat que avança contra el maltractament animal i la tortura” apunta Sánchez.


A Mallorca ja hi ha 13 municipis que s’han declarat antitaurins i amics dels animals: Costitx, Esporles, Puigpunyent, Consell, Artà, Sencelles, Santa Maria del Camí, Algaida, Capdepera, Lloseta, Porreres, Santa Margalida i Manacor.


Així mateix, AnimaNaturalis, CAS Internacional i els grups a l’oposició demanen també:

           Espais on ara se celebren curses de bous “es converteixin en equipaments públics o tinguin altres finalitats, en consonància als acords d’aquesta moció”. 

           Una nova llei autonòmica de Protecció Animal que reguli la protecció integral dels animals tant domèstics com salvatges i que prohibeixi la tauromàquia en totes les seves formes, així com qualsevol espectacle que produeixi patiment a un animal.

           Abolir totes les ajudes públiques al sector de la tauromàquia i l’eliminació de la declaració del Bé d’Interès cultural o Bé d’Interès Turístic a tots els “espectacles" on es maltractin animals.

 

Segona oportunitat


El febrer de 2013, MÉS per Palma ja presentà una moció per declarar Palma antitaurina, que fou denegada per part del PP. Un any i mig més tard, “li donam una nova oportunitat al PP per a que voti en contra de les curses de bous” assenyala Truyol. “Aquests espectacles són una crueltat i suposen maltractament animal, i fer exaltació i promoció de la violència contra els animals; ens omplen de vergonya i indignació”.


Per la seva part, Guillem Amengual d’AnimaNaturalis afirma que “amb la moció que es presenta ara tenen una nova oportunitat per rectificar. Aquests actes són un espectacle sàdic de crueltat contra els animals, no és en cap cas cultura, és un llast del passat”.


Per tot això, l’oposició i el moviment en defensa del benestar animal assenyalen que la tauromàquia rep cada vegada menys recolzament social, la gent gairebé no assisteix a les places de bous. A més, el Govern de Rajoy rescata la tauromàquia, regala diners públics a un espectacle que atempta de manera flagrant contra els drets dels animals.


La tauromàquia rep anualment ajudes públiques d’entre 500 i 600 milions d’euros, “el PP no mostra intencions de retallar en aquest àmbit, mentre retalla serveis sanitaris, educatius, socials,... el PP governa pel lobby taurí, no per preservar els drets de les persones i dels animals”, afegeix Guillem Amengual.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: