"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 10/10/2014

Neus Truyol: “PP corregeix i defensa ara un mínim d’espai públic lliure de terrasses”

La regidora recorda que fa més de dos anys que el grup MÉS presentà una al·legació a l’ordenança per delimitar un mínim del 50% d’espai públic realment lliure de terrasses i activitats privades . “Ara el PMUS ens dóna la raó i corregeix l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública”MÉS per Palma va presentar el gener de 2012 una al·legació a l’Ordenança Ocupació Via Pública per establir criteris clars per garantir que l’espai públic sigui principalment per ús de la ciutadania i de manera complementaria permetre l’ocupació amb terrasses. Per això, el grup municipal demanà que mai es pogués ocupar més del 50% de la superfície útil de l’espai públic. És a dir, “garantir que no hi hagués la invasió de terrasses i usos privatius que sofrim ara a molts carrers i places de Palma” afirma Truyol.


L’abril del 2013, vist el caos de ciutat que s’estava creant, MÉS per Palma presentà una proposta al ple per evitar la concentració de bars, restaurants,... i així reduir les possibles molèsties o conflictes veïnals. El PP votà en contra i el PSOE es va abstenir, “ens quedarem sols demanant posar ordre a les llicències d’activitats que poden generar problemes de convivència. Volem una ciutat dinàmica i viva, però no a costa del descans dels veïns ni quedar-nos sense espai lliure al carrer per ús de tothom”.


Des del 2012 i davant la deixades del PP en aquesta qüestió, MÉS per Palma ha estat ferma en la oposició a la privatització de l’espai públic, l’espai públic és de totes i tots, no de l’ajuntament. L’Ajuntament no pot disposar lliurement dels carrers i places i posar-los “en lloguer”. Palma no és un gran espai susceptible de ser llogat. Hi ha d’haver un equilibri entre l’activitat econòmica i el dret a gaudir de la gent, on es prioritzi aquest segon. El PP ha governat sols pels interessos empresarials d’alguns, no per la gent i defensar el bé públic i comunitari.


Dos anys més tard d’aprovar l’Ordenança d’Ocupació de Via Pública que regula les terrasses (entre d’altres), “arriba el PMUS i ens dóna la raó”. “Ara queda clar que l’ordenança és massa permissiva, permet ocupar massa espai públic, el privatitza. A més el govern de Cort no fa complir aquesta ordenança. Per tant, tenim un problema doble. Més de 2 anys de conflictes veïnals, 2 anys de sobreocupació d’algunes zones de Palma”, afegeix Truyol. 


A més d’aquesta sobreocupació i privatització de l’espai públic que ara sí reconeix el PP al PMUS, el grup municipal MÉS ha demanat en reiterades ocasions que les terrasses estiguin ben delimitades físicament per tal d’impedir i controlar millor els abusos en la ocupació dels espais públics. Però aquestes delimitacions tampoc poden suposar una deformació de l’espai i convertir les places en espai parcel·lat amb murs, la delimitació ha de ser harmònica amb l’entorn urbà. “El PP no ens ha fet cas encara, esperam que no tardin dos anys més”, conclou Truyol.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: