"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/10/2014

MÉS per Palma rebutja el triomfalisme del batle Mateu Isern davant el drama de l’atur

Neus Truyol: “És un insult per als veïnats i veïnades de Ciutat. Palma no està millor gràcies a la seva gestió. L’atur ha baixat perquè amaga una realitat que el batle no vol reconèixer: atur, treballadors pobres i persones que han hagut de migrar”MÉS per Palma acusa al batle Mateu Isern de fals triomfalisme al erigir-se “salvador” de l’atur. La regidora del grup MÉS Neus Truyol afirma que si Mateu Isern es sent orgullós d’aplicar les polítiques del Partit Popular “estam davant un batle cec o cínic”.


“Realment la seva gestió ha estat determinant perquè Palma ara té més atur, més treballadors pobres i precaris que fa 3 anys, més ciutadans han hagut de migrar a l’estranger per tenir oportunitats laborals, els comerços i les pimes estan en perill d’extinció, i els joves cada dia viuen una situació més precària, sense esperances de trobar feina o amb beques i feines mal pagades”.


Neus Truyol afirma que el batle maquilla la dades per mostrar una realitat econòmica que no existeix. “El mercat laboral està cada dia pitjor gràcies a les polítiques del PP, i que el batle Isern ha aplicat amb total disciplina. I amb aquest fals triomfalisme, el batle està insultant els veïnats i veïnades de Palma”. La política econòmica del PP fiança el poder de les grans empreses, i condemna a la pobresa i a la inseguretat a la gent treballadora i la societat en general.


El grup municipal MÉS recorda que el batle Isern és coresponsable de les polítiques del PP: reforma laboral, model turístic insostenible i de baixa qualitat, i aposta per un model de consum anglosaxó que destrueix els petits comerços.


La regidora Neus Truyol ha presentat més de 30 propostes per canviar les polítiques d’ocupació i reducció de l’atur però cap d’elles ha estat aprovada. “Hem presentat propostes, alternatives, fórmules per ajudar als joves, obrir Palma Activa a mercats emergents, etcètera, però el PP segueix ofuscat amb els emprenedors i l’autocomplaença”.


Moltes propostes per fer front a la realitat de les dades que sí pateixen i viuen en primera persona molts veïnats i veïnades de Ciutat:

           Els aturats inscrits a Palma no són el total dels reals: moltes persones treballen de forma precària i són treballadores pobres, i molts s’han esborrat de les llistes oficials perquè o bé ja no tenen esperances o bé perquè han emigrat

           Del total de contractes nous que es generen cada mes, el 90% són contractes temporals. Una tendència que el batle Mateu Isern no ha aturat, sinó que ha contribuït a “estabilitzar”.

           En els darrers tres anys es calcula que més de 2.000 comerços han hagut de baixar les barreres. El PP està ofegant les pimes, i cal recordar que són els principals agents de dinamització econòmica i de creació de llocs de treball més estables.

           A l’agost hi va haver un 50% manco de contractes respecte el juliol. És a dir que en plena temporada turística, es van destruir llocs de feina. Això evidencia que estam molt lluny de la prosperitat compartida: la temporada d’estiu s’escurça i cada any arriben més turistes, però qui en surt beneficiat són els grans hotelers i empresaris i no els treballadors precaris ni les petites empreses del sector.

           Balears lidera el rànquing de les comunitats que tenen més aturats sense prestació. El mes de juliol varem saber que tenim un 39% dels aturats que no tenen dret a cap prestació, això suposa un 5% més que el 2013, i ens situa un 4,9% per damunt de la mitjana de tot l’estat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: