"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 06/10/2014

Comissions d’investigació per Son Espases: “un espectacle lamentable”

El Grup MÉS avança que donarà suport a totes les propostes per investigar el cas de corrupció que implica el Govern del PP de Jaume MatasEl Grup Parlamentari MÉS ha criticat “l’espectacle gens bo per a la cosa pública” que s’està produint al Parlament amb les propostes de creació de comissions d’investigació sobre Son Espases. Des del Grup MÉS avancen que donaran suport a les comissions d’investigació que es proposin sobre aquest tema, perquè “la societat reclama saber què ha passat a Son Espases”.

 

La formació reitera que proposarà que la comissió d’investigació sigui pública, que segueixi l’ordre cronològic dels fets investigats (i, per tant, els treballs comencin amb la investigació sobre la compra dels terrenys i l’adjudicació de les obres) i que cap grup parlamentari pugui vetar cap compareixença sol·licitada per un altre grup.

 

Miquel Àngel Mas recorda que “nosaltres ja vàrem presentar una proposta fa dues setmanes, i per uns i per altres no vàrem ser capaços de posar-nos d’acord”. I afirma: “No hem de fer tudar el temps ni els doblers de la gent, el que se’ns demana és que ens posem d’acord per fer front a la corrupció”.

 

Prospeccions: que les companyies petrolíferes hagin de tenir una assegurança civil per cobrir el valor de la posidònia

 

D’altra banda, el diputat David Abril també ha avançat que el Grup MÉS donarà suport a totes les iniciatives que es presentin per aturar les prospeccions petrolíferes davant les nostres costes, i així ho farà demà amb la moció del PSOE.

 

Abril ha criticat també el que ha qualificat com a “espectacle lamentable” que ofereixen PP i PSOE: “primer el PP aprova una llei d’hidrocarburs que possibilita les prospeccions, després el PSOE de Zapatero aprova les prospeccions davant les costes de Balears, i ara el PP fa postureo”.

 

El Grup MÉS proposa dues esmenes a la moció del PSOE: d’una banda, manifestar la solidaritat amb les reivindicacions de Canàries també contra les prospeccions: “la societat civil de Balears i de Canàries ha fet front comú, cosa que les institucions no han fet per qüestions partidistes”. Abril lamenta que el ministre Soria hagi avançat “que els canaris no podran exercir el dret de decidir sobre les prospeccions”.

 

D’altra banda, el Grup MÉS també proposa exigir a les companyies petrolíferes una assegurança civil que cobreixi el valor de la posidònia, “que sabem que té un valor incalculable”. L’objectiu és prendre mesures que no impliquen canvis legislatius per tal de “fer que les prospeccions siguin poc atractives per a tots els voltors que es volen aprofitar de les nostres illes”.

 

Finalment, els diputats del Grup MÉS critiquen la “falta de respecte als ciutadans” el fet que la Comissió d’Economia voti el proper dijous la compareixença del conseller d’Economia per donar explicacions sobre l’ERO de Coca Cola (sol·licitada el passat 24 de gener) i sobre el concurs del casino de Palma (sol·licitada el passat 3 de febrer). “Que el Parlament tardi tant en pronunciar-se sobre qüestions d’actualitat és lamentable, una falta de consideració envers els milers de ciutadans que estan representats a la cambra i un fet poc respectuós amb la màxima institució que representa la sobirania del poble de les Illes Balears”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: