"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/10/2014

MÉS presenta propostes contra la financerització del negoci hoteler

Treballadores i treballadors del l’Hotel Delta de Llucmajor denuncien al Parlament l’abandonament per part de administracions a l’hora de solucionar el conflicte que pateixen.El comitè d’empresa de l’Hotel Delta han denunciat avui al Parlament l’abandonament empresarial, però sobretot institucional, que pateixen les més de 80 famílies dels treballadors i treballadores. L’Hotel Delta ha estat una referència des de finals dels anys 80 fins que va tancar sobtadament el passat 15 de setembre.


Acompanyats del diputat del Grup MÉS, David Abril, i del regidor de MÉS per Llucmajor, Jaume Tomàs, les treballadores i treballadors han exposat com la trama financera originada en el seu dia per la família Buades els ha portat a l’actual situació. A dia d’avui, el personal de l’hotel en qüestió no sap qui és l’empresari responsable de que no cobrin ni ells ni els proveïdors, i tampoc de que un hotel que sempre ha estat ple i ha generat beneficis estigui tancat i sense serveis, tal i com ha explicat Brigitte Dereymacker, presidenta del comitè d’empresa i recepcionista de l’hotel.


Per la seva part, el diputat David Abril ha denunciat “l’actitud d’un Govern que no dubta en defensar els interessos de les grans cadenes fora de les illes, i deixa caure aquí hotels com el Delta i tota la seva plantilla com si no anés amb ells”, en al·lusió al viatge del Vicepresident Gómez pel Carib. Abril ha assegurat que “no val dir que això és un tema empresarial al mateix temps que s’està defensant els interessos dels poderosos on faci falta”.


Segons Abril, “totes les administracions tenen responsabilitats ja que va ser la Conselleria de Turisme qui va permetre segregar l’Hotel Delta del Beach Club”. El diputat ha denunciat que “la Seguretat Social i el Ministeri de Treball no se poden desentendre dels treballadors i treballadores que no saben si podran accedir almenys a una prestació aquest hivern, i són capaços de contestar per escrit que si no tenen llum ni aigua a l’hotel això no té perquè afectar a les seves condicions laborals”.


En aquest sentit el Grup MÉS planteja una proposició no de llei on es planteja que les administracions assumeixin la part de responsabilitat que tenen davant aquests fets, i ajudin també a trobar solucions que preservin la plantilla de l’hotel Delta.


Per altra banda, el diputat de MÉS ha assenyalat que la proposició també insta el Govern, i especialment les conselleries de Turisme i Economia, a establir mesures que desterrin les pràctiques especulatives entorn al turisme. “El cas del Delta pot ser el primer de molts, i no té cap sentit que un hotel rendible hagi de tancar perquè els seus gestors s’han dedicat a especular i a crear trames financeres i immobiliàries, i no a gestionar l’hotel com toca, amb la mateixa responsabilitats que han demostrat els treballadors i treballadores que hi fan feina”.


El regidor de MÉS per Llucmajor, Jaume Tomàs ha assenyalat que “l’Ajuntament també pot fer alguna cosa i, d’entrada, el batle ni tan sols s’ha interessat pel tema, tal i com va quedar demostrat al darrer plenari del consistori al qual no va respondre a una qüestió sobre aquests fets”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: