"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 03/10/2014

El TSJIB confirma la suspensió del TIL: nou cop judicial al Govern Bauzá

El Grup MÉS insta la Conselleria a respectar els centres que decideixin aprovar nous projectes lingüístics basats en criteris pedagògics i no políticsEl Grup MÉS celebra que el TSJIB hagi confirmat la suspensió cautelar de les ordres que desenvolupen el TIL i hagi rebutjat el recurs interposat pel Govern. El diputat Nel Martí considera que aquesta decisió judicial “va en la bona direcció, perquè corregeix l’actitud autoritària del Govern del PP”.

 

Respecte al fet que els projectes TIL aprovats anteriorment a la suspensió es consideren vigents, Martí afirma: “Interpretam que només es consideren vigents aquells projectes TIL aprovats amb totes les garanties legals, és a dir, aquells que compleixen estrictament la LOMQE, que estableix que els projectes lingüístics han de ser aprovats pels claustres dels centres”.

 

El diputat del Grup MÉS recorda que “molts dels projectes TIL van ser donats per aprovats unilateralment per la Conselleria, manu militari, sense que els claustres els haguessin aprovats: incomplint, per tant, la LOMQE”. Martí conclou: “Entenem que aquests projectes no s’han de poder aplicar”.

 

D’altra banda, Nel Martí afirma: “Ara, la Conselleria ha de donar llibertat als centres perquè, tenint en compte les actuals circumstàncies (decret TIL anul·lat pel TSJIB, suspensió cautelar de l’ordre de desenvolupament del decret...), cada centre aprovi, si ho troba pertinent, el projecte lingüístic que consideri més ajustat als criteris pedagògics i a la realitat sociolingüística, i més adient per tal de garantir la normalitat a les aules i evitar agreujar el conflicte educatiu”.

 

En aquest sentit, el Grup MÉS insta la Conselleria a respectar aquells centres que, tenint projectes TIL aprovats, ara decideixin (a través dels claustres) aprovar nous projectes lingüístics fonamentats en criteris pedagògics i no polítics, i adequats a la realitat sociolingüística.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: