"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/10/2014

El Parlament votarà la proposta de MÉS sobre les retribucions dels diputats

Els parlamentaris del PP i del PSOE tindran l’oportunitat de pronunciar-se sobre la incompatibilitat del sou públic amb els ingressos privats, tal i com reclamava també ahir el secretari general socialista, Pedro SánchezEl Parlament debatrà i votarà les properes setmanes la proposta del Grup MÉS per modificar el reglament de la cambra per introduir-hi mesures per millorar-ne la transparència i la participació ciutadana. La proposta va ser registrada l’any passat.

 

Una de les propostes que s’hi debatran és la modificació de l’article 16 del reglament “amb l’objectiu que les retribucions que percebi un diputat o diputada en dedicació plena no sigui compatible amb cap altra retribució professional”, per tal “que el cobrament d’una retribució plena suposi la dedicació exclusiva al Parlament”.

 

Es dóna la circumstància que diputats i diputades tant del PP com del PSOE cobren un sou públic com a parlamentari (com a “dedicació plena”) i al mateix temps tenen ingressos privats per la seva activitat professional.

 

D’altra banda, ahir el secretari general del PSOE en l’àmbit estatal, Pedro Sánchez, va anunciar que proposarà que per als diputats i diputades socialistes sigui incompatible cobrar alhora el sou públic i retribucions privades. Gràcies a la proposta del Grup MÉS, els diputats i les diputades del PP i del PSOE tindran l’oportunitat de pronunciar-se sobre la incompatibilitat de cobrar el sou públic i ingressos privats, i d’actuar en conseqüència.


Documents

PNL del Grup MÉS sobre les retribucions dels diputats (167 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: