"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 14/07/2014

Garau ens aboca a la vaga indefinida d'EMAYA

PSIB-PSOE i MÉS per Palma acusen el president d’EMAYA de manca de voluntat de diàleg i una actitud de prepotència que tan sols serveix per encendre més el conflicte amb els treballadors Els grups de l’oposició reiteren la necessitat de convocar un Consell d’Administració extraordinari i urgentEls grups de l’oposició a Cort lamenten que la direcció d’EMAYA hagi manifestat avui en la primera reunió de negociació a través del Tamib que no té cap voluntat de negociació amb els treballadors. Garau s’escuda en qualificar com a “política” la motivació de la vaga convocada per negar-se a negociar. La regidor de MÉS per Palma, Neus Truyol considera molt greu que un dia abans d’iniciar la mediació al Tamib amb els treballadors, Andreu Garau amenaci amb demanar la il·legalització de la vaga.


Truyol afirma que les reivindicacions són legítimes i que responen a una realitat del dia a dia de l’empresa, “amb una direcció absent i despòtica, que nega els problemes que duen afrontant els treballadors des de fa més de tres anys”. Per la seva part, el regidor socialista Andreu Alcover ha expressat la seva preocupació davant la deriva en la gestió d’EMAYA i les imprevisibles conseqüències de la vaga indefinida anunciada a partir del dia 22.


“Si l’objectiu del batle Isern i Garau és aturar la convocatòria de vaga indefinida per la mala imatge que es pot donar de Palma, anar als jutjats no és el bon camí”. Truyol afirma que els responsables polítics del govern Isern tenen una estratègia basada en el desprestigi i seguir demonitzant els treballadors de l’empresa pública. “Volen confrontar els treballadors públics amb els ciutadans. Una estratègia àmpliament aplicada en altres sectors, com és el de l’educació, pel Partit Popular”.


Els grups de l’oposició estan d’acord en rebutjar la gestió del PP, el batle Isern i el president d’EMAYA Andreu Garau de la major empresa pública de l’Ajuntament de Palma, i sobretot la gestió d’aquest conflicte. El regidor socialista recorda que l’oposició ha avisat “en innumerables ocasions que la gestió del personal era nefasta i que duria conseqüències, com així ha passat”.


En aquest sentit, la regidora de MÉS per Palma afirma que Garau no pot criticar als treballadors per dir-li com ha de gestiona l’empresa pública, perquè davant la prepotència i autoritarisme de la gestió del PP “és lògic que els treballadors facin propostes per millorar la feina de la direcció”.


Consell d’Administració Extraordinari


Els representants de PSIB-PSOE i MÉS per Palma al Consell d’Administració d’EMAYA, Andreu Alcover, Carlos Aguilar, Josep Cardona i Neus Truyol, reiteren la sol·licitud de convocatòria d’un Consell d’Administració extraordinari després que hagin passat més de tres setmanes des de la seva primera petició.


“No hem rebut cap resposta formal ni informal. I mentre, el conflicte laboral creix i el president d’EMAYA mostra una nul·la voluntat i capacitat de diàleg”, afirma Truyol. L’oposició critica les formes de gestió del president Garau que actua al marge del Consell d’Administració.


“Els membres de l’empresa hem sabut per la premsa quines són les passes de la direcció. Això és una falta de respecte vers els membres del Consell d’Administració i per a tots els veïnats i veïnades de Palma. De nou, fan política de despatx”.


Cost dels advocats


En l’escrit de reiteració de la sol·licitud del Consell d’Administració extraordinari, els membres de l’oposició demanen també quines són les raons i el cost de la contractació de tres advocats per col·laborar amb la direcció d’EMAYA en aquest conflicte.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: