"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 14/07/2014

Antoni Verger: “Avui és un dia trist: el Palau de Congressos segueix devorant doblers públics”

El portaveu de MÉS a Cort i el diputat David Abril han comparegut davant el “monstre del Palau” per denunciar que els 126 milions d’euros (el cost inicial pressupostat eren 110 milions) que haurà costat aquesta infraestructura ruïnosa no podran dedicar-se a Serveis Socials, Salut, Educació, i altres serveis públics retallatsMÉS manifesta el seu rebuig a la continuació de les obres del Palau de Congressos. Avui el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, i el diputat del grup MÉS, David Abril, han comparegut en roda de premsa per valorar la represa de les obres davant el Palau on els operaris ja hi han començat a fer feina des de primera hora del matí.


“És un dia trist per a Palma i per a tots els ciutadans de Balears. Avui es confirma que el Palau de Congressos acabarà devorant més de 126 milions d’euros públics que no aniran destinats a educació, sanitat, serveis socials, etcètera”. Antoni Verger ha afirmat que el cost d’acabar les obres  hipotecarà els comptes públics durant anys, abocant doblers de tots els ciutadans per finalitzar una infraestructura ruïnosa i de molt dubtosa viabilitat.


“El panorama general dels palaus de congressos a nivell estatal ens mostra que pràcticament tots són deficitaris. Per tant, el pitjor de tot és que una vegada acabades les obres, els ciutadans encara haurem de suportar un cost de més de 2 milions d’euros anuals de dèficit d’explotació. El Palau és un autèntic pou sense fons de doblers públics”, afirma Verger.  


Cal recordar, a més, que la gestió del PP ha estat un fracàs rere un altre, convocant fins i tot quatre concursos de gestió que han quedat deserts. “Cap empresa privada ha cregut en aquest projecte ni ha volgut arriscar ni un sol euro per obtenir la seva gestió. Per què ho hem de pagar tots els ciutadans?”, afegeix Verger.


Per la seva part, el diputat del grup MÉS David Abril ha incidit en què avui és un dia per a la indignació. “El Govern del PP no té dret a hipotecar els comptes de la Comunitat Autònoma d’aquesta manera. Amb els 40 milions del préstec, que pagarem a raó de 8 milions per any fins al 2018, el Govern podria construir 7 residències per a majors, o mantenir tota l’atenció a persones dependents, o invertir en contractar mestres o metges i reduir així llistes d’espera als centres de salut o la massificació a les aules”.


Abril ha afegit també que el Govern ha aprovat la hipoteca dels 40 milions d’euros que han estat necessaris per reprendre les obres “en un acte d’irresponsabilitat i manca d’estètica. Just la setmana que Matas, pare del projecte, entrarà segurament a la presó, es reinicien les obres”.


ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: