"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/07/2014

MÉS avisa que el Palau és i serà una ruïna econòmica “abans i després d’acabar les obres”

El diputat David Abril afirma que MÉS exigirà responsabilitats a qui pertoqui quan governem, perquè és intolerable aquesta hipoteca de 40 milions d’euros "més tot el que vendrà darrere" El portaveu de Palma, Antoni Verger recorda que finalment el Palau haurà costat 126 milions d’euros públics, amb una gestió nefasta, però el pitjor és que una vegada acabat pot generar com a mínim 2 milions d’euros anuals de dèficit d’explotacióEl grup parlamentari MÉS denuncia un cop més la “celeritat” amb la qual el Govern està procedint a reprendre les obres del Palau de Congressos, “sense un full de ruta clar, i sobretot, deixant la CAIB hipotecada fins a 2018 amb 40 milions d’euros, que és l’equivalent a la construcció de set residències per a la gent gran, o al total del pressupost d’una legislatura en matèria de discapacitats”.


 

El diputat David Abril ha assegurat que “Si governam revisarem a fons l’expedient i farem tot el possible per fer enrere aquesta hipoteca amb la qual ens deixen a menys d’un any de les eleccions, i per això ja hem començat a demanar tota la documentació de l’expedient i l’acta del Consell de Govern, a partir de la qual exigirem responsabilitats a qui pertoqui”.


  

Segons Abril, “el Govern no està afavorint l’interès general, sinó el negoci de les grans empreses, de la multinacional ACCIONA i dels bancs que avalen l’operació i amb els quals la CAIB quedarà endeutada, i això no és de rebut”.

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Palma, Antoni Verger, ha reafirmat la postura del seu grup sobre aquest tema. L'opció més econòmica per als ciutadans és la de desmuntar i reciclar els materials del Palau de Congressos, recuperant l’espai per la ciutat. “Acabar les obres té un cost de 36 milions d’euros. Desmuntar i reciclar en val 12. El desmuntatge és l’única manera de posar punt i final a aquest desastre d’una vegada de la forma més econòmica possible”, ha assegurat Verger.

 

El portaveu de MÉS a Cort ha finalitzat fent referència a la nefasta gestió del PP que ha donat com a resultat quatre concursos públics deserts, intentant que alguna empresa vulgui gestionar el Palau de Congressos. “Cap empresa privada ha volgut arriscar ni un euro en aquest Palau. El pitjor de tot és que una vegada abonats els 36 milions que costa acabar les obres s’hauran de sumar un cost de gairebé 2 milions d’euros de dèficit anual d’explotació que haurem d’assumir també els ciutadans durant anys. Tenim davant nosaltres un autèntic pou sense fons de doblers públics”, ha manifestat Verger.


En total, el Palau de Congressos haurà costat més de 126 milions d’euros públics:

116 milions d’euros per les obres,

+

10 milions d’euros d’indemnització a ACCIONA per tenir durant 2 anys les obres aturades.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: