"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 10/07/2014

El grup MÉS acusa de “maltractament institucional” als pacients i professionals de l’Hospital d’Inca

La diputada Fina Santiago demana la compareixença del conseller Sansaloni per donar explicacions sobre l’aplicació del Pla d’estiu dels hospitals i les conseqüències que ha generat. “El pla d’estalvi d’estiu en un centre hospitalari és una deixadesa i una irresponsabilitat molt greu. El PP no sap què és el compromís assistencial. A Inca fins a 18 pacients estan a Urgències pendents de ser ingressats”El grup parlamentari MÉS ha demanat la compareixença del conseller de Sanitat, Martí Sansaloni, perquè doni explicacions sobre l’aplicació del Pla d’estiu dels hospitals i de les conseqüències que ha generat, així com el caos assistencial que s’està produint un cop més a l’Hospital d’Inca. La diputada Fina Santiago considera inacceptable que el tancament de llits provoqui que hi hagi fins a 18 persones esperant a Urgències per ser ingressades.


“El maltractament institucional que està duent a terme aquest govern cap als pacients i els professionals és inacceptable”. El grup MÉS i els regidors de MÉS per Inca alerten que el pla d’estalvi anul·la el compromís assistencial irrenunciable.


“És exagerat el cúmul de despropòsits que s’estan produint en la gestió de l’Hospital d’Inca”. La diputada del grup MÉS recorda que ja no són sol les conseqüències d’aquest pla d’estalvi d’estiu, sinó que el centre hospitalari d’Inca ja ha viscut situacions molt negatives com en el cas del servei de Pediatria d’Urgència, el pas de fins a cinc gerents diferents en poc temps, o el cessament d’un d’ells per fer pagar l’atenció a immigrants sense papers.

 

“Sansaloni vol evitar contractar els professionals necessaris durant l’estiu per cobrir les substitucions i les baixes per les vacances, i per això tanca 18 llits. La gestió economicista d’un centre hospitalari és una irresponsabilitat perquè perjudica els pacients i sobretot el servei que poden oferir els professionals. Els professionals sanitaris d’Inca estan completament desbordats perquè la ràtio està molt per davall del que és raonable”.

 

Per la seva part, els regidors de MÉS per Inca també critiquen aquesta situació i alerten que “no ens podem acostumar a que les condicions d’un servei públic com és la sanitat siguin aquestes. No és normal i no ho ha de ser”. El regidor d’Inca Andreu Caballero afegeix que “volem que Sansaloni comparegui e el Parlament per donar explicacions però sobretot per aportar les solucions necessàries”.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: