"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/07/2014

MÉS per Palma denuncia que el traçat del gasoducte destrossa una zona verda al torrent de Son Roca

Antoni Verger proposa canviar aquest recorregut de les obres per evitar la tala de més de 50 arbres i que passi per l’alternativa més directa i menys impactat, és a dir, pel camí dels ReisEl portaveu de MÉS per Palma ha estudiat el traçat de les obres d’instal·lació del gasoducte soterrat en el seu pas pel terme municipal de Palma i una de les principals desviacions del projecte inicial suposa una afectació desproporcionada i poc justificada. Es tracta del tram que compren el pas del gasoducte per Son Roca i la Vileta.


“El traçat definitiu suposarà una actuació impactant per la destrossa ambiental i d’arbres que provocarà ja que passa justament per la zona forestal i torrent de Son Puig”. Aquest indret, situat a l’entrada de Son Roca, quedarà destruït per les obres de construcció del gasoducte i molt difícilment es podrà recuperar l’espai verd que ara existeix.


“Més de 50 arbres estan marcats i seran talats en els propers dies. Tan sols unes poques oliveres seran trasplantades. Aquesta és una agressió injustificada quan tenim una alternativa més directa, més curta, i que causaria menys destrucció”. Antoni Verger ha recollit les queixes dels veïnats de Son Roca per preservar aquest corredor verd tan preuat per als veïnats de la zona.


“Com es pot comprovar en el mapa adjunt a aquest comunicat, el traçat més directe és el del Camí dels Reis”. Per això, MÉS per Palma demanarà a l’equip de govern de Cort que sol·liciti a la Conselleria de Medi Ambient un replantejament d’aquest traçat i evitar així la gran destrossa d’arbres i zona verda de Son Roca, així com la zona forestal de Son Quint.

 

Manca d’informació als veïnats


Així mateix, MÉS per Palma denuncia la manca d’informació als veïnats afectats per la construcció d’aquest gasoducte soterrat. “Els veïnats s’han alertat en detectar que una zona molt gran del seu barri ha estat senyalitzada, però no han rebut cap explicació per part de l’Ajuntament ni del Govern”.


“Hi ha hagut opacitat en les traçat definitiu. Als veïnats de Son Roca no se’ls ha avisat de reS. No han explicat els pros i contres. Demanam un debat obert i general sobre aquest traçat abans que comencin les obres, que ja són imminents”.

 

A continuació us adjuntam el mapa on es pot visualitzar la zona afectada i l’alternativa.


Documents

Traçat del gasoducte en el pas per Son Roca (866 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: