"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 08/07/2014

La precarietat laboral es consolida a Palma

Aquesta és la conclusió de les dades publicades per l’equip de govern, ja que demostren que tot i la temporada turística, la major part de l’ocupació que es crea a Ciutat és “treball no decent” i moltes persones han deixat d’estar inscrites a l’aturNeus Truyol: “Palma és cada dia més una ciutat de treballadors i treballadores pobres i de grans desigualtats”


MÉS per Palma alerta que les xifres de l’atur de Palma presentades per l’equip de govern del PP amaguen sempre una realitat molt dura per a moltes persones i famílies de Ciutat. Diuen que l’atur baixa, però no sols baixa perquè hi hagi nous contractes sinó perquè moltes persones emigren, ja no confien en estar registrats a l’atur, i es genera molt treball submergit.


A més, afegeix la regidora Neus Truyol “els contractes nous corresponen a una ocupació temporal, a temps parcial no desitjat, de llargues jornades laborals indegudament retribuïdes, i falsos autònoms que el PP fa passar per emprenedors. És a dir “treball no decent”, tal i com descriu l’Organització Internacional del Treball a aquest tipus d’ocupació”.


Tot plegat, ens dur a la conclusió inequívoca de que “cada dia tenim una ciutat de treballadors i treballadores més pobres i de grans desigualtats”. Truyol alerta que el 89% dels contractes nous són temporals i en condicions d’explotació, amb sous miserables i condicions de feina impresentables. “Un any més, tenir una bona temporada turística, no significa tenir una bona temporada laboral”.


Així mateix, la desigualtat continua perquè, tot i que es contractinmés dones que homes, la diferència salarial segueix existint en benefici dels homes.


A més, el 84% dels treballadors/es són assalariades i no emprenedores. Però davant d’aquesta realitat, Palma Activa segueix a la deriva de l’emprenedoria i no té una estratègia clara i contundent per ajudar a les persones a trobar feina, ni inverteix en la reinserció laboral com caldria. “Necessitam una Palma Activa que aposti per un canvi de model, basat en la petita i mitjana empresa, que reforci l’empresa i el producte local, i fomenti condicions laborals dignes. Hem d’apostar per sectors econòmics de futur real, i l’economia social i solidària”.


La regidora de MÉS per Palma ho té clar: “de seguir així, l’únic que es consolida, a part de l’enganyosa baixada de l’atur, és la precarietat laboral. Es consoliden els treballadors/es pobres que tenen una feina assalariada però no arriben a final de mes. Es consolida la fuga de cervells, un mercat laboral nefast, i la condemna a mort de moltes petites i mitjanes empreses. Es consolida l’economia dels grans poders econòmics i les retallades dels drets laborals”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: