"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 07/07/2014

Neus Truyol: “Isern i Garau embruten encara més el conflicte d’EMAYA perquè viuen una realitat paral·lela”

La regidora MÉS per Palma alerta que el batle Isern i el president d’EMAYA han demostrat en els darrers 3 anys no saber gestionar ni solucionar conflictes laborals. I amb les declaracions dels darrers dies només han contribuït a encendre més els ànims en comptes d’aportar solucionsEl grup municipal MÉS està realment preocupat pel conflicte obert a l’empresa pública més gran de Palma i que, si no s’arriba a un acord en els propers dies, desembocarà en una vaga indefinida de la recollida de fems a partir del dia 22 d’aquest mes.

 

“El PP dur gestionant EMAYA tres anys i no ha sabut resoldre cap dels conflictes laborals generats en el sí de l’empresa. Al contrari, el president Andreu Garau és el màxim responsable de mantenir-los vius i atiar el foc en moments importants”. La regidora Neus Truyol alerta que tant el batle Isern com el president Garau viuen fora de la realitat mentre els treballadors fa tres anys que assenyalen problemes de personal i de gestió del servei públic.

 

“Palma està més bruta que mai i Isern i Garau viuen una realitat paral·lela afirmant que no existeix cap motiu per a la vaga”. La regidora de Palma critica les decisions preses per la direcció d’EMAYA en l’organització de les noves rutes de recollida dels fems, que ja ha quedat demostrat que no són eficients, així com la decisió d’incorporar els treballadors jubilats aquest estiu. “Quina és aquesta solució? Tan sols un pedaç davant la vaga indefinida”.

 

Neus Truyol afirma que “és manifesta la incapacitat de gestió i resolució de conflictes tant de n’Isern com d’en Garau. És més, han demostrat que sol són capaços de generar més conflictes i no aportar solucions a mig termini per als problemes assenyalats pels treballadors i la qualitat del servei”.

 

“Estam davant un problema molt greu com és una vaga indefinida i el president d’EMAYA respon amb prepotència i irresponsabilitat perquè intenta desprestigiar els treballadors”.  Per la seva part, Isern reacciona “xiulant” i no s’enfronta als problemes. “Queda demostrat que Isern és un titella que fa crides a la calma mentre ignora la realitat i és que Palma està més bruta que mai i la gestió d’EMAYA és un desastre”, afegeix Truyol. “Aquesta actitud dels màxims responsables d’EMAYA i Cort no ens tranquil·litzen, tot el contrari, ens alarmen encara més: són polítics incompetents!”. MÉS per Palma defensa que EMAYA i Palma mereixen millors responsables polítics, que donin solucions als problemes de la gent.

 

Llum i taquígrafs sobre les contractacions a EMAYA


La regidora Neus Truyol ha presentat una sol·licitud d’informació per tal de conèixer al detall les contractacions noves a l’empresa pública des de l’entrada al govern del PP en el 2011, així com també les baixes, ja siguin jubilacions o acomiadaments. “Seguim sense resposta. Però tenir aquesta informació suposaria posar llum i taquígrafs sobre les contractacions d’EMAYA i saber si les crítiques dels treballadors són reals i fins a quin punt”. Garau manté una política de contractació opaca, “això ens fa malpensar, ja sabem que la transparència i les bones pràctiques no són el fort d’en Garau”.

 

D’altra banda, la regidora de MÉS per Palma encara està a l’espera d’una resposta també per part d’EMAYA sobre la sol·licitud d’un Consell d’Administració extraordinari de l’empresa pública per parlar de la qualitat del servei i les formes de resoldre els conflictes manifests dins l’empresa. “Seguim sense resposta. Garau demostra una manca de voluntat de diàleg i debat sobre la situació de l’empresa que ens preocupa i molt”, conclou Truyol.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: