"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 05/07/2014

MÉS exigeix aplicar la Garantia Europea Juvenil com a Europa i no com pretén el Govern de Rajoy

La formació ecosobiranista critica la mesura aprovada ahir pel Consell de Ministres ja que considera que “no és cap garantia de res”.El Grup Parlamentari MÉS ha lamentat avui que una de les polítiques més esperades en matèria d'ocupació, com és el programa de Garantia Juvenil, finançat amb fons europeus, s’aprovés ahir al Consell de Ministres amb la lògica del PP i de la patronal CEOE d'abaratir els costos laborals. Des de MÉS asseguren que aquesta mesura no distingeix entre joves amb estudis i sense ells, amb la qual cosa, les bonificacions no serviran per contractar joves amb mancances formatives i menys oportunitats, sinó per explotar joves formats a baix cost.

 

El diputat ecosobiranista, David Abril, ha assegurat que “als països europeus on s'aplica aquesta mesura es donen garanties als joves que porten més de 90 dies a l'atur, i tot amb un contracte laboral i un procés continuat de formació”. En aquest sentit, Abril ha recordat que el desenvolupament de la Garantia Juvenil era una de les principals propostes del seu grup dins el Pla d'Ocupació 2014-2017 de les Illes Balears.

 

Abril ha apuntat que la mesura aprovada ahir per part del Govern Rajoy “lleva tot el marge de maniobra a la CAIB ja que es va aprovar crear un Sistema Nacional de Garantía Juvenil, cosa que redueix el paper del SOIB a la mínima expressió”.

 

Per altra banda, des de MÉS Joves asseguren que si aquesta mesura s'hagués aplicat com a Europa, la Garantia Juvenil podria haver significat una gran notícia per als 6.000 de joves d’entre 16 a 25 anys que hi ha sense feina a Balears, però que, d’aquesta manera, “només servirà per cobrir l'expedient i per maquillar novament les xifres d’atur ja que els joves acollits al programa no figuraran com a aturats”.

 

Finalment, les joventuts de MÉS per Mallorca han instat les conselleries d'Educació i d'Economia i Competitivitat a exigir al Govern una aplicació de la Garantia Juvenil “de la mateixa manera com s'aplica a Europa i no com Rajoy vol que l'apliquem, ja que desatén les necessitats reals dels joves”.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: