"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/07/2014

MÉS sobre la imposició d’equips directius i educatius als centres escolars: “Digitada, obscura i polititzada”

Acusen a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern Bauzá d’actuar de la mateixa manera com ho feia la Comisión Depuradora de Instrucción Pública de règim franquista.El Grup Parlamentari MÉS ha acusat avui a la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de José Ramón Bauzá d’imposar equips directius i educatius, a diversos centres escolars, de manera digitada, obscura i, sobretot, polititzada. Des de MÉS denuncien que aquesta pràctica és a conseqüència de que el Govern vol controlar els docents perquè els considera els seus principals enemics.

 

MÉS assegura que la Conselleria d’Educació ha actuat tal i com ho feia la Comisión Depuradora de Instrucción Pública del règim franquista, ja que ha eliminat de la direcció dels centres escolars als professors i professores que no combreguem amb el TIL i amb la política educativa del Partit Popular. Des de MÉS critiquen aquest tipus d’actuacions ja que no fan més que generar crispació i evitar la resolució del conflicte educatiu d’aquesta comunitat.

 

Des del Grup MÉS manifesten que aquesta forma d’actuar del PP té com a únic objectiu controlar i reprimir les discrepàncies dins els centres educatius. Els ecosobiranistes recorden que no és la primera vegada que el Govern Bauzá actua d’aquesta manera ja que, segons asseguren, ho va fer amb el Departament d’Inspecció, òrgan més dedicat a la vigilància i al control disciplinari que no a l’orientació i assessorament en la tasca docent.

 

Finalment, el Grup MÉS ha elaborat un llistat dels casos on la Conselleria d’Educació ha imposat equips directius afins a les seves polítiques:

 

-       CEIP Bunyola: nomenament de Silvia Aguilera Bezunartea, membre del grup ‘No vaig de vaga’.

 

-       IES Sineu: Pere Mas, ex gerent de l’Ibisec, òrgan que es dedicava a despenjar els llaços quadribarrats dels centres educatius.

 

-       IES Alcúdia: Onieva i Inma Falcó, ex personal de la Direcció General de Formació Professional.

 

-       IES Borja Moll: nomenament de tot l’equip directiu amb Juan José Rey Porca al capdavant, persona que ha tingut diferents càrrecs amb el PP. A aquest centre hi ha un grup de professors que han mostrat la seva disponibilitat a exercir aquests càrrecs.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: