"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/01/2014

MÉS per Palma demanarà que Valls comparegui pel projecte de Ca n'Angelí

El portaveu del grup municipal ecosobiranista, Antoni Verger, es mostra preocupat per la privatització de més d’un 25% d’un espai lliure públic i per la poca entitat i solvència de l’empresa promotora de les obresDavant l’aprovació ahir pel govern municipal del PP del projecte bàsic i dels plecs de clàusules administratives per al contracte de concessió d’obra pública del Parc de Ca n'Angelí, la coalició MÉS per Palma demanarà la compareixença en comissió del regidor d’Urbanisme, Jesús Valls.

 

Segons el portaveu ecosobiranista, Antoni Verger, el projecte presenta alguns dubtes que convendria l’equip de govern del PP aclarís abans de seguir endavant amb el procés de construcció del parc, ubicat entre el Polígon de Son Valentí, Camí dels Reis i la Via de Cintura.

 

“Ca n’Angelí és una zona declarada pel PGOU com a Espai Lliure Públic (ELP), pel qual l’Ajuntament ha pagat 9 milions d’euros, i amb el projecte actual queda privatitzada en més d’un 25%, amb instal·lacions comercials i esportives explotades per un concessionari privat que no seràn d’accés lliure i gratuït. Això no pareix un projecte massa òptim des d’un punt de vista de l’interès general. Els ciutadans tenen dret a gaudir al 100% i gratuïtament d’un espai lliure públic pel que han pagat 9 milions d’euros”, ha explicat Verger. A més, el portaveu ecosobiranista ha afirmat que hi ha precedents a Palma d’ELP que han començat amb una concessió com la projectada a Ca n'Angelí i “han acabat privatitzades pràcticament un 100% en mans del concessionari”. Per això, des de MÉS per Palma s’exigiran explicacions, compromissos i garanties ferms per part de l’equip de govern municipal perquè això no pugui succeïr amb Ca n'Angelí.

 

Per una altra banda, l’empresa promotora d’aquest projecte, Mallorca Golf Green Promotions SL, té un capital social únicament de 3.000 euros, segons els registres públics consultats per MÉS per Palma. Per això Verger afirma que “el promotor del parc demostra molt poca entitat i solvència. Amb aquest capital social no es pot afrontar un projecte de 9,3 milions d’euros i són necessaris aclariments i garanties sobre qui hi ha darrera aquest projecte. I el regidor Valls, per responsabilitat, ha de ser capaç de donar-les”. Segons Verger “hi ha exemples de projectes iniciats per empreses fantasmagòriques que han quedat a mitges i han acabat generant molt de problemes per l’administració i pels ciutadans”.

 

Així mateix, Verger denuncia que al recinte del parc quedaran incardinats elements patrimonials com la síquia den Baster i l’edifici de Ca n'Angelí. Als plecs la restauració d’aquests elements se valorarà com a “millora del contracte”. Segons Verger la restauració ha de ser obligatòria i definida perfectament per l’administració, per garantir la seva total protecció i conservació. “La definició de la restauració no pot quedar en mans del concessionari”, ha afirmat Verger.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: