"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/01/2014

El Grup MÉS fa que el Parlament es pronunciï sobre l’indult a Matas

La coalició vol instar el Govern espanyol a denegar-li’l. Fina Santiago lamenta que l’Audiència hagi ajornat l’ingrés a presó de l’expresidentEl Parlament s’haurà de pronunciar en les properes setmanes sobre el possible indult a l’expresident Jaume Matas, que ha estat condemnat a presó per un delicte de corrupció política. El Grup MÉS ha presentat una proposició no de llei per instar el Govern espanyol a denegar l’indult sol·licitat per Matas. La coalició també proposa que el Parlament es manifesti a favor de modificar la llei de l’indult per tal que les persones condemnades per delictes relacionats amb la corrupció no es puguin acollir a aquesta figura.

 

La portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, lamenta que l’Audiència de Palma hagi decidit suspendre l’ingrés a presó de l’expresident per esperar l’acord del Govern espanyol sobre el seu eventual indult: “la justícia ha de ser implacable amb els corruptes, i no ha de donar peu que la ciutadania pugui tenir la més mínima percepció que hi ha algunes persones que gaudeixen de determinats privilegis, o que no tothom és igual davant la llei. Amb la corrupció hi ha d’haver tolerància zero”.

 

Per altra banda, Santiago apunta que “el PP de les Illes Balears haurà de dir públicament si vol que s’indulti o no l’expresident del Govern i d’aquest partit. La formació s’haurà de posicionar davant uns fets que fins ara evita o sobre els quals simplement diu obvietats com ara que ‘respecten les decisions judicials’”.

 

La coalició d’esquerra sobiranista recorda que l’expresident Jaume Matas fou condemnat en primera instància a 6 anys de presó per diversos delictes, i que posteriorment el Tribunal Suprem el va condemnar a 9 mesos per tràfic d’influències a favor del sr. Antonio Alemany, qui redactava els discursos de l’expresident. Matas va sol·licitar a l’Audiència de Palma la suspensió de la pena o la substitució per una multa, però l'Audiència va  rebutjar  la sol·licitud i va decidir que l’expresident havia de complir la pena de presó. Ahir la Secció Primera de l’Audiència va decidir suspendre’n l’ingrés a presó fins que el Govern espanyol es pronunciï sobre si li concedeix o no l’indult.

 

El PP va votar contra la proposta de modificar la llei de l’indult

 

El Grup MÉS recorda que ara fa un any va registrar al Parlament una proposició de llei per modificar la llei de l’indult en tres punts: a) que els condemnats per corrupció no poguessin ser indultats; b) que la competència d’atorgar indults no fos del Govern de l’Estat, sinó d’una comissió del Congrés dels Diputats i per majoria qualificada; i c) exigir que cada indult s’hagués de motivar de manera extensa. El PP hi va votar en contra.


Documents

PNL del Grup MÉS sobre la denegació de l'indult a Jaume Matas (182 KB)
PNL del Grup MÉS sobre la modificació de la llei de l'indult (rebutjada pel PP) (159 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: