"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 16/12/2013

MÉS per Palma vol obrir les portes de Son Busquets als veïnats

La regidora Neus Truyol ha sol·licitat al Ministeri de Defensa una visita a les instal·lacions abandonades per analitzar-ne l’estat i cercar possibles usosLa coalició MÉS per Palma s’ha reunit recentment amb un grup de veïnats de la zona per parlar sobre el present i el futur del Quarter d’Artilleria de Son Busquets, situat a la carretera de Valldemossa número 5 i d’uns 110.000 metres quadrats de superfície. Es tracta d’unes instal·lacions militars abandonades que preveuen una operació de compravenda per part del Ministeri de Defensa en favor de l’Ajuntament de Palma amb l’objectiu de construir-hi habitatges de protecció oficial, segons un conveni signat el 2011.


La regidora ecosobiranista Neus Truyol vol posar damunt la taula el debat sobre les infraestructures abandonades i buides que es troben a Palma. “No és possible mantenir espais públics abandonats, mentre les necessitats socials es multipliquen per tots els barris” comenta Truyol.


És per això que MÉS per Palma s’ha reunit amb els veïnats de la zona per analitzarles possibilitats d’aquest gran espai abandonat. Mentre el projecte urbanístic previst no es desenvolupa, Son Busquets pot ser una oportunitat per desenvolupar projectes socials i veïnals. “Son Busquets podria ser un gran espai polivalent per als veïnats mentre no s’executa el projecte d’habitatges”. La regidora Truyol va coincidir amb els veïnats sobre la necessitat d’analitzar l’estat de Son Busquets per plantejar opcions factibles i realistes en base a les condicions actuals. Entre d’altres, la coalició i els veïnats de la zona es plantegen dedicar l’espai a activitats esportives, treballar la terra per cultivar horts urbans, etcètera, projectes de baixa o nul·la inversió que es podrien desenvolupar a curt termini.


Per tal de concretar les propostes a fer per donar vida a Son Busquets a curt termini, MÉS per Palma ha demanat al Ministeri de Defensa una visita al recinte per avaluar el seu estat i les possibilitats d’usos. Les administracions públiques han d’actuar de forma solidària entre elles, per tal de donar resposta a les necessitats socials. Per aquesta raó MÉS treballarà per a rescatar espais abandonats i donar-los-hi un ús social.

 

A continuació us adjuntam la sol·licitud dirigida avui al Ministeri de Defensa en relació a aquesta qüestió.


Documents

Sol·licitud al Ministeri de Defensa sobre Son Busquets (183 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: