"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/12/2013

“Mentre el PP es dedica a imposar retallades i ideologia, els nins suporten escoles amb greus deficiències”

El regidor Antoni Noguera i el diputat David Abril presenten propostes per solucionar la situació lamentable de moltes escoles públiques i el conseqüent risc per als infants i professors que cada dia hi fan classeLa coalició MÉS denuncia que la política educativa del PP al Govern i l’Ajuntament de Palma estan provocant una situació insostenible a les escoles públiques de Palma i arreu de Mallorca, tal i com alerta un mostreig elaborat per la FAPA (Federació d’Associacions de Mares i Pares) sobre l’estat i la manca de manteniment de les escoles públiques a Palma. El regidor de Palma Antoni Noguera, el diputat David Abril i tres membres de l’AMIPA CP Es Pont ho han denunciat en roda de premsa avui dematí.


“Finestres sense aïllament, humitat a les aules, insuficiència de la xarxa elèctrica, radiadors espatllats, manca de sortides d’emergència, escales en mal estat, bassiots, goteres, etcètera. Aquest és l’estat de les nostres escoles a dia d’avui. És inacceptable”. El regidor de MÉS per Palma, Antoni Noguera posa en evidència que totes les deficiències manifestades “fan tremolar” i demostren fins a quin punt està arribant la degradació de l’escola pública, garant de la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans.


En aquest sentit, Noguera fa una crida al PP a canviar les prioritats de forma urgent i immediata. “Cal invertir les prioritats. En comptes d’aplicar polítiques sectàries i ideològiques, com ara el TIL, el que haurien de fer els governants és preocupar-se per solucionar els problemes reals de la comunitat educativa”.


La coalició MÉS reitera la seva aferrissada defensa de l’escola pública i els mestres i professores perquè això suposa “defensar i lluitar pel futur de Palma i d’aquest país”, ha afegit el regidor ecosobiranista. 


Per la seva part, el diputat David Abril ha manifestat la seva indignació sobre l’estat dels edificis escolars. “Perquè els nins puguin aprendre, hi ha d’haver unes mínimes condicions, i el Govern no les està garantint. El PP vol imposar el seu model educatiu, profundament ideològic, obviant que moltes de les nostres escoles no estan en condicions”.


Els pares i mares fan la feina que correspon al Govern


La coalició MÉS ha denunciat aquests fets amb la presència de l’Associació de Mares i Pares del Centre Públic Es Pont, de Son Gotleu, avui dematí. Concretament, Samir Vanegas, membre de l’AMIPA, ha explicat que fa tres anys que avisaren a la Conselleria dels desperfectes a l’escola. “Davant la inacció de les autoritats educatives, els pares i mares, de manera voluntària, han començat a arreglar les deficiències del centre, com pintar, arreglar elements romputs, etcètera”, ha afegit.


MÉS considera que els pares i mares han arribat a una situació desesperada al comprovar la manca de responsabilitat del Govern i l’Ajuntament de Palma, i han passat a l’acció, fent la feina que correspon a l’administració.

 

Iniciatives a Cort i Parlament


Tant el regidor Antoni Noguera com el diputat David Abril han explicitat que la coalició presentarà iniciatives a les diferents institucions perquè el PP actuï de forma urgent i immediata. Concretament, l’Ajuntament de Palma debatrà la setmana vinent en sessió plenària un proposició que demana: “instar a la Regidoria d’Educació i a la Conselleria d’Educació a solucionar aquestes deficiències de forma immediata temporalitzant-les durant aquest curs escolar.

 

Les competències administratives sobre l’estat dels edificis dels centres educatius a Ciutat està repartida entre el Govern, qui s’encarrega de la seva construcció i dotació, i l’Ajuntament de Palma, encarregat del manteniment de les escoles. És per això que Noguera denuncia que els comptes de Palma per al 2014 preveuen un retallada d’1 milió d’euros per a la partida del manteniment.

 

A continuació us adjuntam la proposició i una imatge de la roda de premsa. 


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: