"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 11/12/2013

MÉS per Palma fa una crida a la mobilització social perquè no s’aprovi l’ordenança de civisme

Presenten una esmena a la totalitat contra la iniciativa, que la regidora Neus Truyol qualifica de “repressiva”: “és un atac a la llibertat de les persones”El grup municipal de MÉS per Palma ha presentat una esmena a la totalitat contra l’ordenança per a la convivència cívica impulsada pel govern municipal del PP. La regidora Neus Truyol qualifica la iniciativa de l’equip de Mateu Isern de “repressiva i incívica”, i afirma que “és un clar atac a la llibertat de les persones”.

 

La coalició ecosobiranista reivindica la ciutat com “un espai de llibertat”, i fa una crida a la mobilització social “per aturar aquesta ordenança i que no arribi a veure la llum”. Truyol ha explicat que des de MÉS per Palma “posarem en marxa diferents accions i donarem suport als col·lectius i iniciatives que vagin en aquest mateix sentit. La coalició es posa al servei de la gent per tombar l'ordenança, volem col·laborar amb tothom que ho vulgui per empènyer totes juntes”.

 

MÉS per Palma posa avui en marxa una campanya, en el marc de la qual organitzaran xerrades, assemblees, al·legacions models perquè els ciutadans n’hi presentin, accions de carrer... També repartiran i difondran un fulletó informatiu “per donar a conèixer la barbàrie d'aquesta ordenança que el PP vol aprovar”.

 

MÉS per Palma reitera que:

-       Es tracta d’una ordenança que no preveu cap mesura per a fomentar la convivència i el civisme sinó que es basa en prohibicions i sancions, per tant en dotar d’una eina repressora als agents policials, i a través de la creació d’una nova figura controladora com son els agents cívics.

-       És una ordenança repressora i ideològica i moralista perquè vulnera i ataca els drets de determinats col·lectius desafavorits socialment, com per exemple la mendicitat i la prostitució.

-       És una ordenança excessivament reguladora, ja que fins i tot entra a regular aspectes que sobrepassen les seves competències o ja estan contemplades en lleis estatals o altres ordenances municipals. Per exemple, es proposa multar els propietaris dels “pisos pastera”.

 

Per tot això, MÉS per Palma proposa que s’aturi immediatament la seva tramitació i sigui retirada de l’agenda pública. Segons Truyol, “el PP vol imposar solucions policials a problemes socials. Aquesta ordenança és molt perillosa perquè pot crear encara més conflictes socials si no s’ataca l’arrel dels problemes i es dediquen simplement a reprimir i sancionar”.

(Adjuntam l'esmena a la totalitat del grup municipal MÉS per Palma a l'ordenaça per a la convivència cívica, així com el butlletí informatiu de la campanya de mobilització ciutadana i una fotografia de la roda de premsa).

ť
Documents

Esmena a la totalitat a l'Ordenança Cívica de Palma (405 KB)
Full informatiu sobre Ordenança Cívica de Palma (227 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: