"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 09/12/2013

El Grup MÉS vol que l’Estat compensi el dèficit d’inversions aportant més al Pla d’Ocupació

Proposen implantar la figura de la Garantia Juvenil d’Ocupació amb una part dels 1.500 milions que corresponen a l’Estat en compliment del pla europeu d’ocupació jove, per tal que cap jove de menys de 25 anys quedi més de quatre mesos sense feina, formació o període de pràctiquesEl Grup Parlamentari MÉS ha enllestit les propostes que presentarà demà al Govern per millorar el Pla d’Ocupació 2013-2018. La proposta més destacada és que les Illes Balears siguem pioneres en la implantació de la figura de la Garantia Juvenil d’Ocupació, que pretén lluitar contra l’atur juvenil i té com a objectiu que cap jove de menys de 25 anys quedi més de quatre mesos sense feina, formació o període de pràctiques.

 

El diputat David Abril proposa que el Govern negociï amb el Govern espanyol que una part dels 1.500 milions d’euros que corresponen a Estat en compliment del pla europeu d’ocupació jove, més enllà dels 30 milions ja previstos al Pla d’Ocupació, es destinin a finançar la implantació d’aquesta figura. Això, en compensació pel dèficit d’inversions estatals a Balears i pel desequilibri de les balances fiscals amb l’Estat (cal recordar que cada any el 14% del PIB de Balears se’n va a l’Estat en forma d’imposts, i no torna).

 

Altres propostes del Grup MÉS són: millorar profundament els sistemes de formació, per tal que especialment el SOIB sigui un instrument més eficaç i tengui un paper més protagonista; potenciar l’economia productiva amb mesures com un Pla d’Indústria; aprofundir en el diàleg i que aquest sigui realment productiu; i millorar les inversions en R+D+I, entre d’altres.

 

D’altra banda, David Abril explica que “des del Grup MÉS no compartim el diagnòstic del Govern, i si ens equivocam en el diagnòstic errarem en les propostes”, per la qual cosa “el primer que ha de fer el Govern és canviar el diagnòstic”. I ha apuntat que el Pla d’Ocupació ha de situar les persones en el centre de les prioritats: “el bucle d’atur, pobresa i precarietat s’ha de superar perquè la gent pugui viure dignament, i no simplement sobreviure, i en definitiva perquè la gent pugui dur a terme el seu projecte de vida”.


Documents

Aportacions del Grup MÉS al Pla d'Ocupació de les Illes Balears (197 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: