"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 09/12/2013

MÉS per Palma insta a Cort a integrar l’EMT dins la xarxa de transport públic de la resta de Mallorca

Antoni Verger acusa el Govern i l’Ajuntament de Palma de paralitzar injustificadament el desenvolupament del sistema tarifari integrat que permetria viatjar i transbordar gratuïtament entre els diferents mitjans de transport públic de Mallorca amb un sol títol de transport. “Amb 140.000 euros ja s’hauria finalitzat”Els Joves d’Esquerra Nacionalista reclamen major sensibilitat per fomentar polítiques públiques de mobilitat per pal·liar la situació de precarietat juvenil


El portaveu de MÉS per Palma Antoni Verger ha comparegut avui migdia en roda de premsa junt amb els portaveus dels Joves d’Esquerra Nacionalista de Mallorca, Àlex Moll, i de Palma, Guillem Caballero. Tots tres han reivindicat la necessitat de culminar el procés d’implantació del sistema tarifari integrat del transport públic de Palma i de Mallorca. Una qüestió que serà debatuda en el ple de Palma del mes de desembre, previst per al proper dia 19, a través d’una proposició presentada pel grup municipal ecosobiranista.


Antoni Verger ha recordat que la legislatura passada es va fer molta de feina per avançar cap a polítiques públiques de mobilitat sostenible i d’integració i coordinació entre els diferents mitjans de transport. “Tan sols falta invertir 140.000 euros entre el Govern i l’Ajuntament de Palma per finalitzar la integració del sistema tarifari i fer les adaptacions tècniques necessàries en les màquines lectores”.


“El PP una vegada més demostra irresponsabilitat, incompetència i inoperància davant una feina molt senzilla, demostrant una sensibilitat nul·la pel transport públic”. Per al portaveu de MÉS per Palma, el més greu de tot és que la paralització d’aquest procés és un incompliment flagrant i incomprensible del Pla Director Sectorial de Transports (PDST) i un Conveni signat entre les dues administracions el març de 2011.


En aquest conveni quedava establert el procés per culminar la integració del sistema tarifari i per tant culminar el que ha estat una reivindicació històrica dels usuaris del transport públic a Palma i a Mallorca. “Ara mateix un usuari de transport públic que fa el trajecte entre Inca i Palma en tren amb la targeta intermodal ha de pagar també el preu de bitllet de l’EMT si la seva destinació final és l’Hospital de Son Espases. I això perquè els sistemes són incompatibles. És intolerable i penalitzador per als usuaris. Aquest transbordament entre tren i bus de l’EMT hauria de ser gratuït segons el Pla Director Sectorial de Transports. I ja és així a moltes ciutats de l’Estat i d’Europa que tenen sistemes tarifaris integrats”, ha explicat Verger.


Els punts a favor d’aquesta implantació de la targeta de transport integrada permetria:

-          beneficiar a 700.000 usuaris d’arreu de l’illa

-          la gratuïtat dels transbordaments entre diferents mitjans de transport públics (EMT, Tren, Metro, Bus TIB).

-          potenciar el sistema de transport públic i recuperar els milions d’usuaris perduts a l’EMT des de l’entrada al govern del PP

-          fomentar la mobilitat sostenible


“El Pla Director Sectorial de Transports és un decret, una obligació dur-lo a terme i una irresponsabilitat abandonar el projecte, tot plegat perquè provoca un greuge i un perjudici per a tota la ciutadania, i especialment als joves”.


“És una ajuda per als joves”


El secretari general dels Joves d’Equerra Nacionalista – PSM de Mallorca, Àlex Moll, ha explicat que el PP té una responsabilitat de govern de cara als milers de joves que estan en situació de precarietat laboral, ja que les Balears xifra en un 60% l’atur juvenil. “Ja que no tenen consciencia ecològica o de mobilitat sostenible, al manco podrien tenir sensibilitat cap un dels principals col·lectius d’usuaris del transport públic, que són els joves”.


Per la seva banda, el secretari general dels JEN-PSM de Palma, Guillem Caballero, ha recalcat que els joves necessiten aquesta ajuda, “necessitem un transport públic eficient i de qualitat”.

 

ť
Documents

ProposiciĂł a Cort relativa al Sistema Tarifari Integrat (57 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: