"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/12/2013

Neus Truyol: “El PP s’ha carregat la regidoria d’Igualtat”

La regidora de MÉS per Palma assegura que els Pressuposts 2014 ens retornen a la funció de l’època franquista de la beneficència per assistir les víctimes i obliden completament les polítiques actives de sensibilització i prevenció de la violència masclistaLa coalició ecosobiranista a l’Ajuntament de Palma defensarà en el proper ple del mes de desembre, previst per al dia 19, les esmenes als Pressuposts 2014 que superaran previsiblement el tràmit d’aprovació definitiva. Uns comptes que posen en evidència que l’equip de govern de Mateu Isern no inverteix en les dones ni en les seves necessitats i presenta unes “inversions en matèria d’Igualtat que han patit una retallada dràstica i dramàtica”.


La regidora Neus Truyol assenyala que el 2010 el pressupost per a Igualtat era de més de 2.235.000 euros, i en tres anys el PP l’ha reduït a la mínima expressió situant la inversió en 1.149.000 euros per al 2014. Això suposa reduir a la meitat les inversions en igualtat i el que és més greu és que moltes partides i programes queden diluïts dins Benestar Social. El Pressupost per al 2014 constata la desaparició de la Regidora d’Igualtat perquè “queda invisibilitzada completament, no té pressupost propi, i ni recursos humans ni materials propis. El PP s’ha carregat la regidoria”, afirma Truyol.


“El PP ens retorna 40 anys enrere, a l’època de la beneficència, on les persones reben una simple assistència quan ja són víctimes”. Això perquè el PP oblida que “l’objectiu de l’administració pública és aconseguir que cada vegada hi hagi menys dones que arribin a ser víctimes i, per tant, és necessari invertir en prevenció i sensibilització”.


MÉS per Palma acusa el PP de Cort de tenir invertides les prioritats i l’insta a acceptar les esmenes als pressuposts que ha registrat la coalició. Concretament, Neus Truyol proposa que es recuperin les partides que ens els comptes del 2014 han desaparegut:


Partides de despeses

Descripció

Pressupost

2014

Nova creació

Igualtat.- Campanyes sensibilització

16.000,00

Nova creació

Igualtat.- Pla Igualtat

14.000,00

Nova creació

Igualtat.- Subvencions promoció igualtat

50.000,00

Nova creació

Igualtat.- Pressupost en perspectiva de gènere

30.000,00

 

Total

110.000,00


MÉS per Palma considera que les inversions polítiques actives que promoguin i defensin la igualtat entre homes i dones són imprescindibles per aconseguir una societat i una democràcia plenament participativa i paritària. Un avenç que s’ha de seguir lluitant també en època de crisi econòmica per evitar que pateixi retallades, ja que en un context com l’actual els retrocessos socials són evidents i molt perillosos.


En aquest sentit, la coalició MÉS per Palma ha presentat un full informatiu que recull les principals propostes en matèria d’igualtat i que podeu veure a continuació. Principalment, la lluita contra la violència masclista i la potenciació de campanyes de prevenció, els pressuposts i l’urbanisme en perspectiva de gènere, i el rebuig contra totes les normatives que promou el PP en contra de la lliure elecció de les dones (com la modificació de la llei estatal del 2010 sobre la interrupció de l’embaràs i la llei de les dones embarassades que promou el Govern balear).

 

Us adjuntam el fulletó informatiu així com l’esmena parcial als pressuposts sobre Igualtat.


Documents

Esmena als Pressuposts 2014 sobre Igualtat (64 KB)
Full informatiu sobre Igualtat (571 KB)      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: