"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 24/01/2005

El PSM considera que l’anunci d’equipaments esportius a Son Real només pretén justificar el golf i l’hotel associat

El PSM mantén la seva oposició a la construcció d’un hotel i d’un camp de golf a la finca de Son Real, al terme municipal de Santa Margalida, i consideren que l’anunci d’equipaments esportius a la zona només respon a un intent de fer “passador” el projecte del golf.

Antoni Alorda, portaveu del PSM al Consell de Mallorca afirma que “per desestacionalitzar l’oferta turística s’han de prendre mesures per afavorir que els hotels que tanquen els mesos d’hivern per manca d’ocupació puguin romandre oberts tot l’any, però crear més places no contribueix a desestacionalitzar l’oferta turística; i ara a les 450 places de l’hotel associat al camp de golf s’hi suma l’anunci de cinquanta places d’allotjament en equipaments esportius”. En aquest mateix sentit, Antoni Reus, portaveu del PSM a Santa Margalida, afirma que “el que hauria de fer l’Ajuntament de Santa Margalida és afavorir l’ocupació dels hotels ja existents i no promoure la construcció de noves places”.

El PSM manté que la construcció de camps de golfs és una excusa per fer hotels en sòl rústic i denuncia que és precisament això el que promouen el Pla Territorial de Mallorca i la llei de camp de golfs. Els nacionalistes consideren té que Mallorca ja té camps de golf abastament. A més, consideren que tota nova actuació turística a Mallorca ha de fer la seva contribució a la reconversió territorial i, al seu parer, no ho és lliurar doblers en metàl·lic als ajuntaments com en el cas del conveni del golf de Son Real.

I, pel que fa a la cessió de terrenys per a la construcció d’un centre esportiu, el PSM considera que Son Real no és el lloc més adient. Els nacionalistes afirmen que els nuclis existents, com ara Son Serra, tenen una important mancança d’instal·lacions esportives i que és en aquest nuclis on s’haurien d’ubicar els nous equipaments esportius.

Per últim, el PSM recorda que el Pla Territorial contempla la construcció d’un centre esportiu d’alt rendiment a Capdepera, i ja se n’ha anunciat un altre a Calvià. En aquest sentit, els nacionalistes demanen que es faci una avaluació seriosa de quines són les necessitats i que es faci una planificació seriosa.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: