"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/09/2013

El Grup MÉS proposa a la resta de l’oposició presentar una moció de censura contra Bauzá

La coalició romp relacions amb el PP per les agressions a la comunitat educativa i per la deriva autoritària. Els càrrecs aportaran un 5% del sou cada mes a la caixa de resistència de la vaga indefinida de docentsEl Grup Parlamentari MÉS ha proposat avui a la resta de grups de l’oposició (socialistes i no adscrits) presentar conjuntament una moció de censura contra el president José Ramón Bauzá, per reaccionar davant el creixent autoritarisme del Govern del PP. L’objectiu únic d’aquesta moció de censura seria convocar eleccions avançades perquè els ciutadans votassin un nou Parlament.

 

El portaveu parlamentari, Biel Barceló, ha qualificat el Govern Bauzá com “el govern més autoritari de la història recent de les Illes Balears”, un executiu “nociu per a la democràcia, per a la societat, per a la llengua i la cultura del país”. Barceló ha explicat que el decret llei del passat divendres per imposar el TIL desacatant les resolucions del TSJIB que en suspenien cautelarment l’aplicació ha estat “la gota que ha fet vessar el tassó”. La reacció del Govern Bauzá a la suspensió judicial del TIL ha estat una “cacicada”, i una “declaració de guerra contra la resta de la societat”, segons el portaveu del Grup MÉS: “tenim una dictadura en forma de democràcia”.

 

Des del Grup MÉS recorden que l’inici del curs escolar es planteja enormement conflictiu, amb una vaga indefinida dels docents, com a conseqüència de les agressions del Govern a la comunitat educativa i de la falta de diàleg del PP amb docents, pares i mares. En compte d’intentar solucionar la situació, el Govern hi posa més benzina. Davant d’aquesta “irresponsabilitat absoluta”, Biel Barceló conclou que “és obligat plantejar una resposta adequada al que està fent el PP”. “Tenim l’obligació moral, la responsabilitat política de dir-li al president Bauzá que no tot val en política i en democràcia, que les regles de l’estat de dret s’han de complir”.

 

La proposta de presentar la moció de censura, per a la qual són necessaris un 15% dels diputats de la cambra, s’adreça a la resta de diputats de l’oposició, tot i que “si a qualque diputat del PP li queda un poc de consciència i honor, serà benvingut”, diu Barceló.

 

Ruptura de relacions amb el PP i possible querella

 

A més, la portaveu adjunta del Grup MÉS, Fina Santiago, ha explicat que la coalició ha decidit rompre relacions amb el PP com a conseqüència de les agressions del PP a la comunitat educativa i a l’autoritarisme del Govern. Aquesta ruptura de relacions amb el PP no afectarà al funcionament de les institucions.

 

Santiago ha argumentat que “no es poden governar les institucions com si fossin un quarter militar dels anys 60”. I ha explicat que “mantindrem la ruptura de relacions amb el PP fins que retirin el TIL i dialoguin amb la comunitat educativa”.

 

La formació també està estudiant, juntament amb altres organitzacions, querellar-se contra l’Executiu per prevaricació i desobediència, ja que entenen que el decret llei aprovat divendres passat és “il·legal”.

 

Un 5% del sou dels càrrecs per a la caixa de resistència dels vaguistes

 

D’altra banda, Santiago ha informat que els càrrecs públics de la coalició MÉS al Parlament, al Consell i a l’Ajuntament de Palma contribuiran amb un 5% del seu sou a la caixa de resistència que ha organitzat l’Assemblea de Docents per donar suport econòmic als vaguistes. Aquesta aportació serà mensual, fins que duri la vaga indefinida.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: