"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 12/09/2013

MÉS per Mallorca: “el cicle iniciat amb la transició ha acabat, cal obrir una altra etapa”

La coalició insta el Govern estatal a escoltar la veu del poble de Catalunya i a negociar la convocatòria del referèndum d’autodeterminació. Afirma que la recentralització impulsada pel PP va contra la voluntat dels poblesDesprés de la impressionant mobilització popular que va suposar la Via Catalana cap a la Independència, la coalició MÉS per Mallorca insta el Govern espanyol a escoltar la veu del poble de Catalunya i a negociar amb els representants polítics catalans la celebració del referèndum d’autodeterminació que varen reclamar més d’un milió i mig de ciutadans durant la jornada d’ahir. La formació considera que el Govern de l’Estat no pot obviar que la immensa majoria de la societat catalana vol exercir el dret de decidir sobre el seu futur polític com a poble, i ha de fer passes per vehicular aquesta voluntat popular democràticament.

 

Així mateix, des de MÉS per Mallorca constaten que el cicle polític que va començar amb la transició ha acabat, i que cal obrir una altra etapa en la qual els ciutadans prenguin la paraula i es reconegui el dret de decidir dels pobles que integren l’Estat espanyol (entre ells, el poble de les Illes Balears). En aquest sentit, des de la coalició consideren que el procés recentralitzador que està impulsant el PP en el conjunt de l’Estat va en contra de la voluntat dels pobles i dels interessos dels ciutadans.

 

Condemna enèrgica a l’assalt feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid

 

D’altra banda, MÉS per Mallorca condemna enèrgicament l’assalt violent a la delegació de la Generalitat catalana a Madrid, protagonitzat per un grup feixista. La coalició espera que la condemna sigui unànime per part de totes les forces polítiques democràtiques, i insta totes les instàncies de l’Estat a actuar de manera contundent contra els grupuscles feixistes, per tal de no donar ales a aquests moviments, ja que suposen una amenaça per a la democràcia i per a la convivència.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: