"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 11/09/2013

Antoni Verger: “El PP no ha tingut mai cap intenció d’aprovar la revisió del PGOU aquesta legislatura”

El portaveu de MÉS per Palma alerta que les directrius bàsiques de la revisió del PGOU estan buides de contingut per evitar qualsevol debat públic, i denuncia que la realitat les contradiu perquè Mateu Isern ha demostrat promoure un urbanisme “de barra lliure i sense planificació”La coalició MÉS per Palma assegura que el retard en la presentació del primer document per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana de Cuitat,  les Directrius Bàsiques d’Ordenació, posa en evidència la nul·la intenció del Partit Popular d’aprovar durant aquesta legislatura la tramitació completa del PGOU.

 

El portaveu de la coalició ecosobiranista a Cort denuncia que l’equip de govern de l’Ajuntament ha presentat un decàleg de principis i directrius que “tan sols són una declaració d’intencions que pretenen no incidir en els temes polèmics i evitar el debat públic sobre el model urbanístic de la ciutat”.

 

Antoni Verger, a més, alerta que “aquesta enumeració de principis bàsics, buits de continguts, xoquen frontalment amb la realitat de l’acció de govern del PP de Palma. Perquè Mateu Isern està promovent un urbanisme de barra lliure, a la carta i sense planificació”.

 

En concret, Verger recorda que les bones intencions d’aquestes directrius bàsiques per a la revisió del PGOU, una simple enumeració de principis i eixos estratègics sense contingut real, contrasta amb la dura realitat de la gestió urbanística d’Isern:

-          Promoció de més de 175.000 m2 nous de grans superfícies comercials repartits en 5 centres comercials. Xoca frontalment contra el Principi de suport al petit comerç.

-          Destrucció de l’espai natural de Ses Fontanelles per construir un centre comercial innecessari i que ferirà de mort el petit i mitjà comerç. Xoca frontalment contra el Principi de suport al petit comerç i l’Eix Estratègic de potenciació dels valors patrimonials, culturals i paisatgístics.

-          Desfiguració de El Jonquet amb un PERI que no respecta la protecció de BIC i destrossa la tipologia urbanística barri. Xoca frontalment contra l’Eix Estratègic de potenciació dels valors patrimonials, culturals i paisatgístics.

-          Retrocés evident en el model de mobilitat sostenible: retallades i empitjorament de la qualitat de l’EMT, destrucció de carrils bici i rebuig sectari del projecte estratègic del Trambadia. Xoca frontalment contra l’Eix Estratègic de potenciació de la sostenibilitat del model territorial.

-          Barra lliure als hotelers per permetre augmentar l’edificabilitat i les alçades dels edificis per damunt de la normativa municipal a la Platja de Palma.

-          Urbanisme a la carta que vulnera sentències judicials fermes amb l’objectiu com és el cas del pis del president del Govern. Xoca frontalment contra qualsevol principi urbanístic de seguretat jurídica.

Amb aquests darrers exemples es demostra que el PP quan parla de “seguretat jurídica” realment vol dir “carta blanca” a qualsevol iniciativa privada per damunt qualsevol idea de planificació o de preservació de l’interès general.


“Procés retardat intencionadament”

El portaveu de MÉS per Palma afirma també que aquesta tramitació ha patit un endarreriment intencionat per part de l’equip de govern del PP per tal d’impedir l’aprovació de la revisió del PGOU durant aquesta legislatura.

“No hi ha temps material per aprovar aquesta legislatura la revisió del PGOU. Ho han retardat intencionadament per evitar del debat públic sobre el model urbanístic que mereix la Ciutat i poder imposar el seu propi, partidista i a la carta”.

Antoni Verger recorda que les actuacions en matèria urbanística han demostrat que “la norma per al PP és el descontrol i la barra lliure”.

Enllaços

Enllaç per al document del PGOU a la web de l'Ajuntament de Palma


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: