"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 07/09/2013

Cort presenta “tard i malament” la guia divulgativa de l’Ordenança municipal de Renous

MÉS per Palma va aconseguir que la regidoria de Salut es comprometés a simplificar la normativa, complexa i en període de tramitació, per fer-la accessible a la ciutadania. Ara presenten un document poc clarificador i convoquen una reunió que dificulta la participacióLa coalició MÉS per Palma considera que la tramitació i l’exposició pública de la nova Ordenança de Renous que està tramitant la regidoria de Salut s’està duent a terme de forma que dificulta la participació de la ciutadania. Un fet que la regidora Marisol Fernández considera inacceptable ja que es tracta d’una normativa molt important per a tots els palmesans i palmesanes perquè es tracta d’una qüestió que afecta a la salut de les persones i a la convivència veïnal.

 

Cal recordar que la regidora Fernàndez va aconseguir el passat juliol el compromís de l’equip de govern de Cort per tal d’obrir un procés de participació ciutadana per debatre l’Ordenança així com la redacció i publicació d’un document resum, una guia divulgativa, de la normativa amb l’objectiu de fer-la més entenedora. “L’ordenança no és de fàcil comprensió i interpretació”, afirma la regidora ecosobiranista.

 

Però el document que la regidoria de Salut ha elaborat i publicat aquesta setmana a la web de l’Ajuntament “és un nyap, arriba tard i malament, perquè no clarifica, sinó que simplifica en excés fins desdibuixar els principals conceptes que els ciutadans han de tenir en compte”. En aquest sentit, el document recull gràfiques que no estan detallades, amb conceptes tècnics i sigles que no s’expliquen, i amb dibuixos simplistes. “És un document molt poc pedagògic i poc elaborat per tal de fer accessible i entenedors conceptes importants que tenen a veure amb el temps, la intensitat i la projecció dels renous a la ciutat”.

 

La regidora Fernández assegura que la regidoria de Salut vol evitar la participació dels ciutadans en un debat públic per por a les crítiques i davant l’allau de queixes rebudes durant l’estiu. Només recordar que segons les pròpies estadístiques de l’Ajuntament, els mesos de juny i juliol s’han produït més de 1.500 queixes veïnals per mor dels excessos de renou. “És un insult a la participació que convoqui una reunió oberta a entitats i ciutadans a les 12 del migdia i ho faci amb una antelació de cinc dies. Estan posant traves a la participació ciutadana”.


En aquest sentit, la coalició s’ha vist en l’obligació de fer difusió de la reunió convocada per al proper dimarts 10 de setembre al centre Flassaders i a les 12 hores, degut a la poca repercussió i transcendència que n’ha fet la pròpia regidoria de Salut tant de la convocatòria com de la guia divulgativa.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: