"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

NotĂ­cies. 04/09/2013

El Grup MÉS considera que el nou curs de policia local a Eivissa és una despesa injustificada i inútil

Nel Martí recorda que el Govern s’havia compromès a exhaurir la borsa de policies que cerquen feina, després d’eliminar els policies turísticsEl Grup Parlamentari MÉS considera que el nou curs bàsic per a la capacitació com a policia local que està preparant l'Escola Balear d'Administracions Públiques (EBAP) de la Conselleria d'Administracions Públiques a Eivissa és una despesa injustificada i inútil.

 

El diputat de MÉS per Menorca, Nel Martí, explica que la superació d'aquest curs és un requisit indispensable per a poder-se presentar a qualsevol convocatòria de plaça de policia local, tant fix com interina o temporal. La qüestió és, emperò, que avui el nombre de agents amb el títol de capacitació supera amb escreix les places que els municipis de les Illes ofereixen, tant amb contractes temporals com amb la consolidació de places amb propietat. De fet, aquest estiu, arran de la nova llei de coordinació de policies locals, el nombre de contractacions temporals per a reforçar el període estiuenc ha disminuït un 25%. S'han reduït els contractes, i sobre tot s'ha reduït el temps de contractació, passant de 8 a 6 mesos de mitjana.

 

Per altra banda, segons dades de la Plataforma per l'Estabilitat del Policies a les Illes Balears, el cost aproximat d'un curs bàsic és de 10.000 euros per alumne. Un cost absolutament injustificat i innecessari quan existeix una borsa important de policies formats a l'atur. En aquest sentit, i durant la tramitació de la nova llei de policies locals, la consellera d'Administracions Públiques s'havia compromès a no convocar nous cursos fins que no s'hagués exhaurit la borsa de policies que cerquen feina, amb la voluntat de promoure l'estabilitat del conjunt de policies i en especial dels que fins aleshores havien exercit com a policies turístics.

 

En aquest sentit, Nel Martí recorda que en la tramitació parlamentària de la nova llei de coordinació de policies locals ja es va reclamar que era hora de canviar el model en l'accés a una plaça de policia local. Fins ara el sistema estableix que per a presentar-se a una plaça és necessari disposar del curs bàsic que dóna l'EBAP, amb la qual cosa l'administració va invertint recursos en generar titulats encara que els ajuntaments (els contractants) no ofereixin cap plaça. Açò ens ha portat a la situació actual, en la qual tenim a centenars de policies formats i a l'atur, amb escasses possibilitats de trobar feina.

 

El model que proposa el Grup MÉS és el que aplica Catalunya o els cossos de la Policia Nacional espanyola, per exemple, en els quals, una vegada superades les provés físiques i bàsiques, s'ofereix el curs de capacitació vinculat a la plaça que podran ocupar. És a dir que l'alumne una vegada superar el curs de formació té garantit l'accés a una plaça amb propietat o de forma interina de policia local.

 

Per a Martí, el nou curs bàsic a Eivissa “no està justificat”. “És una despesa inútil, innecessària i que hauria de servir per millorar el finançament dels ajuntaments perquè consolidin places o facin contractes de 8 mesos i no de 6, a l'estiu”. El diputat considera que “la nova llei de coordinació policial no només no ha servit de reforçar l'estabilitat i la professionalitat dels policies locals, sinó que ha generat més precarietat i més inseguretat”.

 

El Grup MÉS ha enregistrat vàries iniciatives perquè la consellera expliqui la decisió de convocar el curs bàsic a Eivissa, i per conèixer els costos d’aquest curs.

ť
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: