"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 04/09/2013

MÉS per Mallorca dóna suport als docents amb motiu de la convocatòria de vaga indefinida

La coalició insta el Govern del PP a rectificar en les seves agressions a la comunitat educativa i a negociar amb els representants dels ensenyantsLa coalició MÉS per Mallorca expressa el seu suport als docents amb motiu de la convocatòria de vaga indefinida que han anunciat els representants del col·lectiu a l’inici del curs escolar. La formació ja havia avançat que donaria suport a les mobilitzacions que decidissin els representants de la comunitat docent perquè consideren justificats els motius que exigeixen una resposta: imposició del TIL, represàlies contra els directors d’instituts de Maó expedientats, retallades econòmiques i a la llibertat dels centres i de càtedra, insults reiterats, etc. La coalició d’esquerra mallorquinista valora el sacrifici personal que els docents estan disposats a fer en favor d’un benefici col·lectiu, com és mantenir una educació pública digna i de qualitat.

 

Des de MÉS per Mallorca denuncien la greu irresponsabilitat del Govern del PP, que amb la seva radicalitat s’ha posat en contra dels mestres i els professors d’aquest país, està desestabilitzant tota la comunitat educativa i està provocant el caos en l’inici del curs escolar. A parer del diputat Antoni Alorda “el simple fet que 4.000 professors hagin signat per una vaga indefinida ja hauria de fer trontollar tota la direcció d'educació, que hauria de dimitir o ser cessada d'immediat. Ben al contrari, els dirigents del PP continuen dejectant els professionals responsables de l'educació que s'han mobilitzat, és intolerable”.

 

La formació reitera que considera imprescindible avançar en l’ensenyament de llengües estrangeres, especialment l’anglès, per tal que tots els alumnes dominin com a mínim aquesta llengua, a més de les dues llengües oficials, i afirma que aquest objectiu és àmpliament compartit per la comunitat educativa i la societat. Ara bé, aquest objectiu s’ha d’aconseguir de manera assenyada i consensuada amb el conjunt de la comunitat educativa, sense que vagi en detriment del català com a llengua de cohesió, i no amb imposicions i provocant enfrontaments que només perjudiquen els docents, els alumnes i els pares i mares.

 

La coalició d’esquerra mallorquinista insta el Govern a rectificar en les seves agressions a la comunitat docent, a la comunitat educativa en general i a la llengua pròpia del país. Per tant, l’insta a retirar els expedients oberts als directors sancionats, a retirar el decret del TIL i a negociar amb la comunitat educativa per tal de recuperar el diàleg i el consens en matèria d’educació, la qual cosa permetria desconvocar la vaga, que hauria de ser un objectiu prioritari a partir d'ara mateix.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: