"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 03/09/2013

El Grup MÉS exigeix que es presenti ja el pla d’ocupació de les Illes Balears

Abril afirma que la suposadament bona temporada turística no es trasllada a la situació laboral, “que continua sent dramàtica per a milers de famílies”El Grup Parlamentari MÉS exigeix al Govern que presenti immediatament el pla d’ocupació de les Illes Balears que fa mesos que promet i que encara no s’ha concretat. Davant les dades d’atur registrat, el diputat David Abril afirma que “la suposada ‘millor temporada turística de la història’ no es trasllada a la situació laboral i social, que continua sent dramàtica per a milers de famílies d’aquest país”.


En acabar el mes d’agost de 2013, en plena temporada turística suposadament ‘excepcional’, a Balears hi havia un total de 69.500 persones registrades oficialment com aturades. Aquest mes d’agost l’atur registrat ha crescut un 0,21% en relació al mes de juliol, mentre que l’any passat la variació mensual d’agost sobre juliol fou de -0,75%. Des d'un punt de vista econòmic, va ser millor el mes d’agost de l’any 2012 que el d’enguany? Evidentment sembla que no. El que passa és que les variacions negatives dels registres del SOIB de persones aturades cada vegada tenen més a veure amb la gent que es desapunten quan acaben les prestacions i amb la gent que retorna als seus llocs d’origen i manco amb la generació d’ocupació. Això explicaria la baixada d’atur registrar en termes interanuals (-5.460 persones en terme absoluts i -7,28% en termes percentuals).


Val a dir que, amb les dades que s’han fet publiques avui, en el mes de juliol 23.552 persones registrades com aturades no tenia cap prestació.


En relació amb la contractació s’ha d’apuntar que s’han registrat 242 contractes manco que ara fa un any, però aquesta baixada relativa de 10,82 punts no atura l'escandalosa temporalitat que assoleix el 89% del total dels contractes registrats duran els vuit mesos de l’any 2013.


Quant a l’augment del 1,38% (6.331 en termes absoluts) de les afiliacions a la Seguretat Social, des del Grup MÉS ho considerarien una bona noticia si es confirmàs que es tracta de noves incorporacions a temps complet. Però les dades de mesos anteriors ens fan intuir que hi ha moltes altes a temps parcial, la qual cosa significaria que, en termes de llocs de treball equivalents a temps complet, es perd ocupació.


És per això que davant aquesta situació el Grup MÉS exigeix al Govern la immediata presentació del Pla d’Ocupació de les Illes Belares, l’acord amb els agents socials i econòmics entorn de aquest POIB i l’acord en el Parlament per fer possible la implementació de polítiques que incentivin la creació d’ocupació de qualitat i només la subocupació precària. Per a la coalició ecosobiranista la sortida de la crisi no por ser la generalització del treball sense uns estendards adequats de dignitat.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: