"La fermesa d'un somriure" Sebasti脿 Serra, en la mem貌ria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Not铆cies. 30/08/2013

El Grup Parlamentari M脡S reclama explicacions al Govern sobre el document sol路licitat al Consultiu envers la Llei de costes

Per a la coalici贸 el Govern 茅s irrespectu贸s amb el Consell Consultiu, per la pressi贸 que li exerceix, com ja va oc贸rrer amb la Llei de S铆mbols
Després de la publicació de la nova Llei de costes per part del govern central, l'executiu del President Bauzá va sol·licitar el passat 21 d'agost una ponència al Consell Consultiu per tal de conèixer les possibles incompatibilitats de competències amb les normes ja establertes per la comunitat i presentar així un recurs d'inconstitucionalitat. La coalició ecosobiranista denúncia que aquesta sol·licitud es va fer de forma incompleta, i no va ser fins dia 23 quan es reportaren la resta d'informacions per poder dur endavant el document. La pressa dels fets va fer que en dos dies hi va haver elaborat l'informe, en 4 dies s'estudià i es va dictaminar. Tot sense explicació ni justificar l'urgència el que demostra que el dictamen era només un "tràmit" d'una decisió política, sense cap consideració del seu contingut i resultat.


Aquesta pressió a la qual sotmet el Govern al Consell Consultiu és per a la coalició irresponsable i irrespectuosa amb un organisme que ha d'actuar amb independència. Aquesta actitud de manca de respecte a la independència del Consultiu ja la va mostrar el Govern amb el dictamen de la llei de símbols, pressionant a l'organisme, i concretament al seu president, per condicionar el resultat del dictamen. MÉS no pot tolerar les interferències del Govern en l'actuació del Consultiu, i presentarà una proposició no de llei defensant la independència del Consultiu i recriminant les interferències i la pressió que rep.


La ponència que finalment va ser rebutjada, posa en evidència la renúncia a presentar el recurs d'inconstitucionalitat per part del Govern i és una mostra de la submissió a Madrid, en relació a uns articles de la llei de costes que envaeixen clarament les competències de les Illes. Sol·licitaran en cambra parlamentària el perquè desistir en la presentació del recurs. MÉS considera que el Govern té el deure d'explicar les passes que ha fet cap enrere.


El diputat Nel Martí considera que aquest informe hauria de fer-se arribar a altres institucions afectades i/o interessades com poden ser els Ajuntaments o els Consells Insulars, per tal de conèixer de primera mà les incompatibilitats i si aquestes també es veuen afectades per la nova Llei.
      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: