"La fermesa d'un somriure" Sebastià Serra, en la memòria
 
EL PEU, FITER; LA MIRADA, ATREVIDA
veure totes

Palma
Mallorca
Menorca
Eivissa
Grup parlamentari
Consell de Mallorca


 

Notícies. 30/08/2013

MÉS exigeix un Pla de viabilitat per garantir la continuïtat de l’Orquestra Simfònica

La coalició ecosobiranista considera urgent un canvi d’actitud del Govern, Cort i el Consell davant el suport social mostrat i concretin una estratègia perquè la gestió de l’entitat cultural de primer nivell pugui garantir la seva perdurabilitatLa coalició MÉS lamenta que els governs del PP a les tres institucions partícips de l’Orquestra Simfònica mantinguin una actitud de passotisme i descoordinació vers una de les principals institucions culturals d’aquestes illes. MÉS denuncia que el PP està deixant agonitzar l’Orquestra Simfònica i està exercint un maltractament sobre els seus treballadors que respon a la seva manca de sensibilitat i respecte vers la cultura.

 

Davant el deute amb Hisenda que s’ha conegut recentment, i l’embargament de les aportacions de l’Ajuntament de Palma per mor d’aquest deute, la coalició MÉS insta al PP del Govern, el Consell i Cort ha negociar amb l’Agència Tributària un acord per tal de retornar el deute en un període de temps raonable, però que en cap cas suposi l’embargament de la ja minsa aportació de Cort. Cal recordar que les tres administracions han reduït dràsticament les seves aportacions en els darrers anys.

 

La coalició reclama al PP que deixi de maltractar els treballadors i la cultura, i aposti per presentar un pla de viabilitat i una estratègia de gestió que garanteixi la continuïtat d’un dels referents culturals de primer nivell de Balears.

 

MÉS assegura que els diferents concerts reivindicatius que han duit a terme els treballadors per compte propi han demostrat el suport popular davant l’entitat cultural, una evidència de la necessitat de rectificació urgent per part del PP.

 

El grup parlamentari també recrimina al Govern que no doni explicacions tot i les reiterades peticions al Parlament perquè s’expliquin els motius dels incompliments en els pagaments dels salaris i les aportacions corresponents. La coalició MÉS considera que la Simfònica és imprescindible per a la construcció del projecte cultural del país i per tant no es pot deixar agonitzar ni morir.


      

 

 
PSM Entesa Nacionalista - Avís legal                  Desenvolupat per: