MÉS per Palma aposta per al Palau de Congressos pel “Pla D†de Desmuntatge
La coalició ecosobiranista de Cort alerta que el regidor de Turisme Ãlvaro Gijón “no té ni idea†de què farà quan l’operació de venda de l’hotel annex es confirmi com un fracà s. MÉS per Palma recorda que ningú vol gestionar una infraestructura deficità ria com el Palau i rebutja que s’acabin les obres amb els doblers de tots els ciutadans
La coalició MÉS per Palma insisteix en la necessitat d’analitzar totes les opcions que hi ha davant el greu problema del Palau de Congressos que cap empresa privada vol gestionar. El portaveu de la coalició Antoni Verger afirma que “el PP de Cort actua a cegues, a la desesperada i sense rumb”, tal i com ha quedat demostrat amb les declaracions d’ahir del regidor de Turisme Álvaro Gijón, qui afirmà als mitjans de comunicació que “hi ha un pla B” però es negà a donar-ne detalls.
MÉS per Palma recorda que el Palau de Congressos ja ha patit el Pla A, B i el C, o el que és el mateix: fins a tres concursos de gestió deserts, i rebutja la darrera operació de maquillatge del PP que pretén vendre l’hotel per un preu inferior al cost de construcció i al valor del solar. “Una operació de maquillatge que tan sols servirà per ajornar el problema real i és que tindrem una infraestructura deficitària sí o sí”, afegeix Verger. Això perquè el contracte que ha preparat Cort preveu que el comprador de l’hotel es pugui desfer del Palau amb certa facilitat, i que per tant, l’Ajuntament es quedi sense l’hotel i amb un Palau ruïnós”.
És per això que MÉS per Palma ha demanat insistentment l’actualització del Pla de Negocis del Palau de Congressos i que es contemplin totes les opcions que evitin que l’Ajuntament de Palma hagi d’assumir el cost en les properes dècades de l’enèsima herència enverinada de l’època Matas. La coalició aposta pel desmuntatge del Palau de Congressos, el reciclatge i venda del material aprofitable perquè per ara aquesta és l’única opció alternativa que suposaria deixar de gastar doblers públics en el monstre del Palau que engoleix prop de 470.000 euros cada mes, evitar pagar amb doblers públics els 70 milions que resten per acabar les obres, i evitar el dèficit d’explotació que generaria un cop finalitzat calculat entre 1 i 2 milions d’euros anuals per a les arques públiques.
|